Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.GENÇ Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Antalya Şubesi tarafından hayata geçirilen 'Girişimciliğe İlk Adım' projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerine, girişimcilik...

18.11.2012 13:13

Foto: Devrim Kök

===

Üniversiteliye girişimcilik eğitimi

GENÇ Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Antalya Şubesi tarafından hayata geçirilen 'Girişimciliğe İlk Adım' projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerine, girişimcilik eğitimi veriliyor. Proje ile öğrencilerin girişimci yönlerinin ortaya çıkarılması ve bu konuda desteklenmesi amaçlanıyor.

Öğrencilerle yapılan atölye çalışmalarında, 'İş Planı Hazırlama' teknikleri ve yöntemleri uygulamalı gösteriliyor. Bu çalışmalardaki teorik anlatımlar ve hazırlıklar sonunda öğrenciler, 'En İyi İş Planı' yarışması için kendi iş planlarını hazırlayacak. Proje direktörü Seray Şener, değerlendirme komitesi tarafından seçilen 'En İyi İş Planı'nın sahibi öğrencilere, 200 Euro ödül verileceğini belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eğitime katılanlardan foto

===

'Turizm eriyor, tarıma yönelin'

MANAVGAT Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) tarafından hazırlanan 'Manavgat 2050 Vizyon Projesi' kapsamında 'Sanayi ve Ticaret Perspektifinden Manavgat'ın Geleceğine Bakış' konulu toplantı düzenlendi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, MHP İlçe Başkanı Halil Gubaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, MASİAD üyeleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın ekonomik yapısındaki, turizm dışında, ticaret ve sanayi sektörlerindeki yapılan araştırmalarla elde edilen, verileri paylaşmak istediklerini kaydetti. Katılımcılara Manavgat 2050 Vizyon projesi hakkında bilgi veren Başkan Boztaş, projenin, Manavgat bütününde, kentleşme, turizm, tarım, işlevsel bağlantılar, ticaret ve sanayi gibi sektörlerdeki bölgenin potansiyellerinin araştırılması ortaya çıkartılması, istatistiki veri, analiz, gelişim stratejilerinin belirlenmesi, planlama ve raporlama çalışması olduğunu kaydetti.

Manavgat'ın ekonomik yapısının turizme dayalı olarak geliştiğini ve bu durum avantajlarıyla birlikte dezavantajları da beraberinde getirdiğini kaydeden Başkan Boztaş, "Turizm, ilçenin baskın sektörü olmasından dolayı, diğer sektörlerimizi tamamen çökertmiş, gelişmesini engellemiştir. Dolayısıyla ilçemizin istihdamı da turizme göre şekillendi. Yani yüze 52 turizm, yüzde 45 tarım ve yüzde 3'üde imalat sanayi, olarak karşımıza çıkmakta. Bu dağılımın eşitlenmesi gerekmektedir. Son 10 yıldaki gelişmelere ve verilere baktığımızda turist sayısı artarken gelirimiz düşüyor" diye konuştu.

Bu yılın 3'üncü çeyreğinde yani yüksek sezonda bile geçen yılın aynı dönemine göre turizm gelirlerinde yüzde 4.1 oranın da azalma kaydedildiğini anlatan Başkan Boztaş, "Ayrıca turizm çok kırılgan bir sektör olmasından dolayı, ilçemizin ekonomik yapısı büyük bir risk altında. Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için turizm dışında da kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak farklı sektörler ortaya çıkartılmalı ve bu sektörlerin desteklenmesi gerekli" dedi.

Desteklenmesi gereken sektörlerin başında tarımın geldiğini kaydeden Başkan Boztaş, "Yatırımcılarımızın kısa ve orta vade de mutlaka tarıma yatırım yapmaları hem ilçe ekonomisini hem de kendi gelirleri açısından gelecek vaad etmekte. Tarım alanlarında bugün yüzde 2 olan olan nitelikli ürün miktarını yüzde 15'e çıkartırsak bugünün rakamlarıyla 3,5 milyar dolar girdi sağlanır. Bu da turizm gelirinine eş değer" dedi. Konuşmanın ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Hızıroğlu, 'Sanayi ve Ticaret Perspektifinden Manavgat'ın Geleceğine Bakış' konulu sunum gerçekleştirdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Kolpa Yalvaç'ı coşturdu

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Genç Girişimciler Kulübü ve SDÜ Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun işbirliğiyle Yalvaç'ta düzenlenen etkinlikte, Kolpa sahneye çıktı. Daha önce Yalvaç Stadı'nda yapılacağı duyurulan konser, SDÜ Kılıçaslan Yerleşkesi'nde düzenlendi. Kolpa'yı yaklaşık 3 bin kişi izledi. Kolpa grubunun saat 20.00'de konser alanına çıkmasıyla birlikte, binlerce dinleyici tezahüratta bulundu.

Hareketli şarkılarını seslendiren grup, soğuğa rağmen alanı dolduranları coşturdu. Konsere verilen kısa arada Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr Ramazan Armağan ve SDÜ Genç Girişimciler Kulübü, sanatçılara çiçek ve plaket verdi. Yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan grup, izleyenlere coşku dolu dakikalar yaşattı.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Konserden

===

4 'Komşu' mağaza aynı anda açıldı

HER kasım ayının 3'üncü haftasında kutlanan Dünya Komşular Günü, Antalya'da ilginç bir törenle kutlandı. Uzun süredir gıda ve gıda dışı birçok ihtiyaç maddesini müşterilerin hizmetine sunan 1e1 Marketler Zinciri, 'Komşu' adı altında 4 yeni mağazasını aynı anda açtı. Barkovizyon aracılığıyla Güzeloba, Örnekköy, Toros ve Milli Egemenlik'te aynı anda açılışların yapıldığı mağazalarda, bugüne özel indirimler yapıldı.

1e1 Market Genel Müdürü Altan Vural, komşuluk ilişkilerinin yok olduğu, insanların apartmanlarda birbirlerine selam vermediği bir dönemde yaşadıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Buna karşılık 1e1 market 'Komşu' konseptini öne çıkararak, müşterilerimize komşuluk ilişkilerinin sıcak olduğu bir market sunacak. 1e1 Komşu mağazalarımız, henüz denenmemiş günlük alışverişi kısa sürede karşılayacak konseptte bir markez olarak tasarlandı."

"Mağazalarımızı açarken komşuluk konseptine uygun olaylar yaşamaya başladık ve bu da bizi çok mutlu etti. Üst kat komşularımız kısır ve dolma ile 'Artık komşuyuz ikramlarımız olacak' diyerek mağazamızı ziyaret edince inanılmaz keyif aldık ve mutlu olduk. Bu nedenle biz de Dünya Komşular Günü'nde mağazalarımızı açma kararı aldık. Antalya'ya hayırlı olsun."

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış fotosu ve mağazanın dışarıdan fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement