ASÜ'den Köy Okuluna Kitap Bağışı - Son Dakika
Yerel

ASÜ'den Köy Okuluna Kitap Bağışı

Aksaray Üniversitesi öğrencileri, merkeze bağlı Dikmen köyündeki Oğuzata İlkokuluna bin 71 kitap bağışı yaptı.

04.04.2014 16:02  Güncelleme: 16:15

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencileri tarafından, merkeze bağlı Dikmen köyündeki Oğuzata İlkokulu'na bin 71 kitap bağışı yapıldı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, törende yaptığı konuşmada, iyi şartlarda yaşamanın en önemli yolunun okumaktan geçtiğini söyledi.

Kitabın, günlük yaşamın her anında okunması gerektiğini belirten Acar, "Okulun kütüphanesi, yeni kurulduğu ve içerisinde hiç kitap olmadığı bilgisi bizlere geldi. Bizler de ASÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak şubatta 'Okusun da büyüsün' isimli bir kitap toplama kampanyası başlattık" dedi.

Kampanyaya destek verenlerin çoğunlukla ASÜ öğrendileri olduğunu kaydeden Acar, "Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçtik ve bizlere, kitapların bağışı için en uygun okulun Oğuzata İlkokulu'nun kütüphanesi olduğunu bildirdiler. Arkadaşlarımızın da yoğun gayretleriyle bu aşamaya geldik. Üniversite olarak, sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz" diye konuştu.

Törene, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Eren Koçaş, ASÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Elif Abacı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ASÜ'den Köy Okuluna Kitap Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement