Bakan Eroğlu'ndan Balıkesir'e 327 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu'ndan Balıkesir'e 327 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi

Bakan Eroğlu\'ndan Balıkesir\'e 327 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Balıkesir'de, sulama, ormancılık ve meteoroloji çalışmalarından oluşan 327 milyon lira tutarındaki 9 adet yatırımla ilgili açıklama yapacak.

11.03.2014 16:07

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de, sulama, ormancılık ve meteoroloji çalışmalarından oluşan 327 milyon lira tutarındaki 9 adet yatırımla ilgili açıklama yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, Balıkesir programı kapsamında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, yaklaşık 32 milyon lira yatırım bedelli 8 tesisin temelini, yarın Edremit'te düzenlenecek tören ile atacak.

Bunlar arasında, Bandırma Emre Göleti Sulaması, Balıkesir- Merkez Deliktaş Göleti ve Sulaması, Gönen Körpeağaç Göleti ve Sulaması ile birlikte 5 adet taşkın koruma tesisi bulunuyor.

Temeli atılacak tesisler ile 42 bin 610 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, taşkın koruma tesisleri ile de 1 ilçe, 1 belde ve 3 köy taşkından korunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, program kapsamında Balıkesir'e vereceği 327 milyon liralık sulama, ormancılık ve meteoroloji çalışmalarından oluşan 9 adet yatırımın detaylarını açıklayacak.

Balıkesir'e 1000 Günde 1000 Gölet Projesi (GÖLSU) kapsamında toplam 29 adet gölet ve sulama tesisi inşa ediliyor. Bu gölet ve sulama tesislerinin 5'i tamamlanırken, diğer tesislerinde tamamlanmasıyla toplam 38 bin 325 dekar münbit toprak suya kavuşacak.

Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 31 Ağustos 2013 tarihinde Balıkesirlilere verdiği 235 milyon liralık 36 yatırım müjdesine ilave olarak 327 milyon lira yatırım bedeline sahip 9 yatırım müjdesi daha verecek. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu'ndan Balıkesir'e 327 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement