Bayraklılı Kadınlardan Ekonomiye Katkı - Son Dakika
Yerel

Bayraklılı Kadınlardan Ekonomiye Katkı

Bayraklılı Kadınlardan Ekonomiye Katkı

İZMİR Bayraklı Belediyesi, EGSD ile birlikte hazır giyim aksesuar, el işi, nakış ürünleri üzerine işbirliği gerçekleştirmek üzere bir araya geldi.

14.08.2014 10:14  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR (İHA) Bayraklı Belediyesi, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile birlikte hazır giyim aksesuar, el işi, nakış ürünleri üzerine işbirliği gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Bayraklı Belediyesi Semt Merkezlerinin aktif olarak rol alacağı projede kadınlar ekonomiye dahil edilecek.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sakine Akyüz'ü derneğin yönetim kurulu toplantısında ağırladı. Bayraklı Belediyesi kursiyerlerinin açılışını gerçekleştirdiği sergiye katılan Özden, gördükleri kaliteli el işçilikleri karşısında çok heyecanlandıklarını dile getirerek, "Kurs öğretmenleriniz ve kursiyerlerinizin hayata geçirdiği işler bizleri çok memnun etti. Gerçekten üst düzey çalışmalardı. Bizler de EGSD olarak başta gelinlik sektörü olmak üzere bu yetişmiş kursiyerleri ve daha çoklarını sektöre katarak ekonomiye kazandırmak istedik. Bu amaçla yola çıktık. İki kurumun işbirliği ile evlerinden işe gidemeyecek durumda olan kadınlarımıza ekonomik olarak bir katkı sağlamış oluruz" dedi.

Bayraklı Belediyesi'nin 23 Semt Merkezi ile birçok kadına ücretsiz kurs olanağı sağladıklarını dile getiren Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sakine Akyüz, "Bizler farklı kurs dallarında öğrenim görmüş, becerikli ve yetenekli kurs öğretmenlerine sahibiz. Çok yetenekli kursiyerlerimiz de var. Özellikle kadınlarımızın içinde olduğu projeleri Başkanımız Hasan Karabağ'da tam destek veriyor. Kadınlarımızın evde istihdam veya semt merkezlerinde üretime katılarak ekonomilerine katkı sağlamalarını isteriz. Bayraklı Belediyesi olarak bu projeye altyapı olarak da katkı sağlarız" diye konuştu.

İşbirliğinin ilk olarak kursiyerlere eğitim verecek olan öğretmenlerden başlaması gerektiğini dile getiren Mukadder Özden, "Sektörün ileri gelen firmalarında kurs öğretmenlerinin kısa süreli bir staj görmeleri gerekir. Öğretmenleriniz çok yetenekli olduğu için kısa sürede işi kapacaklarına inancımız tam. Onların eğitiminin ardından sıra öğretmenlerin bilgilerini kursiyerlere aktarması kalıyor" diye belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklılı Kadınlardan Ekonomiye Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement