Belkhiri, Dicle'de Seminer Verdi - Son Dakika
Yerel

Belkhiri, Dicle'de Seminer Verdi

Belkhiri, Dicle\'de Seminer Verdi

Cezayir Constantine Üniversitesi'nden doktora çalışmasını tamamlamak üzere Dicle Üniversitesi'ne gelen Boukeloua, Dübtam'daki çalışmalarını anlattı.

23.03.2015 17:26

Doktora çalışmalarının önemli bir kısmını tamamlamak üzere 6 ay önce Dicle Üniversitesi DÜBTAM laboratuarında çalışmak üzere gelen Cezayir'de bulunan Constantine Üniversitesi Toksikoloji ve Farmakoloji Bölümü'nde Prof. Dr. Abdelmalik Belkhiri'nin doktora öğrencisi olan Ahmed Boukeloua, bir seminer verdi.

DÜBTAM seminer salonunda 6 aylık çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği seminere DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğulları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, Fen Fakültesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Recep Ziyadan oğulları ve diğer araştırmacılar katıldı.

Ahmed Boukeloua, A. Vulneraria L. ve C. Acaulis L. bitkilerinin antioksidan ve antikanser içeriklerini tespit etmek üzere LC-MS/MS cihazında 27 adet fenolik bileşenin kantitatif ve kalitatif analizini gerçekleştirdi. Bu bitki türlerinin LC-MS/MS ile analizi sonucu gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılan malik asit ve çok kuvvetli bir antioksidan olan quercetin yüksek oranda tespit edildi.

Ayrıca, HPLC, LC-MS/MS, GC-MS/MS ve LC-MS IT-TOF cihazları üzerine teorik ve pratik eğitimini alıp ülkesine döndüğünde benzer çalışmaları yapabilecek duruma gelen Ahmet Boukeloua, DÜBTAM 'daki çalışmalarından ve Dicle Üniversitesi'nin misafirperverliğinden oldukça memnun kaldığını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belkhiri, Dicle'de Seminer Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement