Bem-Bir-Sen Tokat Şube Sekreteri İşbilir."Mahalli İdarelerde Yapılacak Sosyal Denge Tazminatı... - Son Dakika
Yerel

Bem-Bir-Sen Tokat Şube Sekreteri İşbilir."Mahalli İdarelerde Yapılacak Sosyal Denge Tazminatı...

"Mahalli idarelerde yapılacak sosyal denge tazminatı sözleşmesi için son viraja gelindi" dedi.

27.08.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bem-Bir-Sen Tokat Şube Sekreteri Kadir İşbilir,

"Mahalli idarelerde yapılacak sosyal denge tazminatı sözleşmesi için son viraja gelindi" dedi.

Bem-Bir-Sen Tokat Şubesi Başkanı Ekrem Özer ve Şube Sekreteri Kadir İşbilir, sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

Özer, sosyal denge tazminatı sözleşmesi hakkının 1 Eylül tarihinde sona ereceğini söyledi.

Sözleşmenin detayları hakkında bilgi veren Özer, "Yapılacak sözleşme toplu sözleşme dönemiyle sınırlı olarak uygulanır ve sözleşme süresi hiçbir şekilde izleyen mahalli idareler genel seçimi tarihini geçemez. Mahalli idareler genel seçim tarihini izleyen üç ay içerisinde de toplu sözleşme dönemiyle sınırlı olmak üzere sözleşme yapılabilir. Bu sözleşmeye dayanılarak yapılan ödemeler kazanılmış hak sayılmaz" diye konuştu.

İşbilir ise bazı belediyelerin sosyal denge sözleşmesini imzaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bem-Bir-Sen Tokat Şubesi olarak, 12 Eylül Referandumu'ndan sonra, Toplu Sözleşme Kanunu'ndan önce başta Zile Belediyesi olmak üzere Başçiftlik, Baydarlı, Kat, Kemalpaşa, Emirseyit, Hasanşeyh, Bereketli ve Bozçalı belediyeleri ile sosyal denge sözleşmeleri yaptık. Toplu sözleşme kanunu çıktıktan sonra da Güryıldız ve Üzümören belediyeleri ile sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzaladık. Mahalli idarelerde yapılacak sosyal denge tazminatı sözleşmesi için son viraja gelindi. Sözleşme yapma hakkı 1 Eylül tarihinde sona erecektir. Bem-Bir-Sen Tokat Şubesi olarak inanıyoruz ki, ismini belirttiğimiz her kurumda yetkililerimizin göstereceği özveriyle sosyal denge tazminatı sözleşmelerini imzalayacağız."

Muhabir: Zehra Aydın/ Ekber Türkoğlu

Yayıncı: Önder Felek - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bem-Bir-Sen Tokat Şube Sekreteri İşbilir.'Mahalli İdarelerde Yapılacak Sosyal Denge Tazminatı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement