Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü tarafından "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu" açıldı.

14.11.2013 11:05

Biga Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü tarafından "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu" açıldı.

Biga HEM Müdürü Ramazan Tasar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından istenilen bazı projelerde sertifika zorunluluğu olması nedeniyle çiftçileri kurslara katılmaya ve sertifika almaya yönlendirdiklerini söyledi.

Kursun, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendisleri tarafından Biga Belediyesi Ada Bilgi, Kültür ve Sanat Evinde düzenlendiği belirten Tasar, "105 saat süren ilk kursumuza katılan 78 kursiyerimiz arasından yapılan sınav sonunda 46 kursiyerimiz belge almaya hak kazandı. Açmış olduğumuz ikinci kursumuza da 84 kursiyer başvuru yaptı, 50 kursiyerimiz de kursa devam etmektedir" dedi.

Büyükelçi Koplatadze Biga'ya geliyor

Biga Ticaret Borsası (BTB) Genel Sekreteri Halil Erol, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'yi ziyaret etti.

Ipard Proje hazırlama ve uygulama eğitimi için Ankara'ya, Bandırma Borsa Genel Sekreteri Ertunç İşbay ve Bandırma Ticaret Odası Proje koordinatörü Hakkı Zakir İpek ile birlikte giden Erol, Büyükelçi Koplatadze'yi makamında ziyaret etti.

Koplatadze'ye ilçe hakkında bilgi veren Erol, Ticaret Borsası'nın yaptığı çalışmaları anlattı.

Biga Ticaret Borsası'nın 2012 yılında Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyetinin merkezi Batum'a gerçekleştirdiği iş gezisi ile ilgili izlenimlerini paylaşan Erol, "Büyükelçi Koplatadze, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda gösterdiğimiz çaba için teşekkür etti. Büyükelçi Koplatadze, Aralık ayı içerisinde Bandırma ve Biga'yı ziyaret edecek" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement