Bilim İnsanlığı Yolunda Akçakoca İmzası - Son Dakika
Yerel

Bilim İnsanlığı Yolunda Akçakoca İmzası

Bilim İnsanlığı Yolunda Akçakoca İmzası

Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK’ın desteğiyle hazırladıkları bilimsel projelerini, okul içine kurdukları ‘’Bilim Fuarı’’ ile görücüye çıkardılar.

20.05.2015 18:17

Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK'ın desteğiyle hazırladıkları bilimsel projelerini, okul içine kurdukları "Bilim Fuarı" ile görücüye çıkardılar.

Bilim fuarının açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necmi Acar, Askerlik Şubesi Başkanı Savaş Karataşlı, Okul-aile birliği Başkanı Cihan çakır ve bazı okul müdürleri katıldı.

İki gün açık kalacak olan bilim fuarında 50 öğrencinin çalışmalarıyla oluşan 35 proje yer alıyor. Bilim fuarının açılışına geçmeden önce kurum müdürü Özcan Kasım'ın makam odasında bir süre ağırlanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Bu projelerle öğrencilere verilmek istenen şeyin, bir işi bir kişi becerebiliyorsa onu başkaları da yapabilir duygusunu verebilmek ve öğrencilere ben de bir şeyler yapabilirim özgüvenini kazandırmak olduğunu söyledi.

Kurum Müdürü Özcan Kasım ise, proje dendiğinde uçuk icatların akla geldiğini oysa bilgiye kolay erişim, bilgiyi doğru kullanma ve onu yaygınlaştırmanın da proje olduğunu sözlerine ekledi. Özcan Kasım, kendi okullarında ilk defa 3 yıl önce açılan bilim fuarının ardından bu yıl ikincisinin düzenleniyor olduğunu söyleyerek, öğrenciler arasında bilimsel araştırmalarda tatlı bir rekabet ortamının geliştiğini bildirdi. Bilim fuarını gezerek öğrencilerin çalışmalarını kendilerinden inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün başında bulunduğu heyet, daha sonra okul içinde açılan resim sergisini ziyaret ederek kurumdan ayrıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim İnsanlığı Yolunda Akçakoca İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement