"Bilim ve Teknoloji Merkezi"Nin Yeni Binası Gelecek Ay Açılacak - Son Dakika
Yerel

"Bilim ve Teknoloji Merkezi"Nin Yeni Binası Gelecek Ay Açılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Bu çapta bir merkezin örneği sadece Amerika'da bulunuyor. Bu proje, Amerika'da direkt devlet başkanlığına bağlı olarak uygulanıyor. Türkiye'deki ilk uygulama...

14.11.2013 13:01

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi"nin yeni binasının, aralık ayında "Bilimin Sultanları Sergisi" ile hizmete açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binasının inşaatını inceledi.

Merkeze ilişkin koordinasyon çalışmalarını yürüten Bursa Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Altepe, merkezin, bu dönem kente kazandırılan en önemli anıtsal yapılardan biri olduğunu belirtti.

Altepe, merkezin şu anda Avrupa'da dahi bulunmayan özelliklere sahip olduğunu savunarak, "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 10 bin metrekarenin üzerinde bir kapalı alanda yapılandırıldı. Burası gençlerimizin, okullarda aldıkları teorik bilgileri pratiğe çevirdikleri önemli bir merkez olarak hizmet verecek. Öğrenciler fizik, mekanik ve her türlü fen konularında okullarında aldıkları teorik bilgileri burada pratiğe dönüştürmüş olacaklar. Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bursa'nın önemli prestij merkezi olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Merkezde 250'yi aşkın düzeneğin bulunacağını belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Gençler, enerjinin nasıl üretildiğini, barajların nasıl çalıştığını, suyun kaldırma kuvvetini, ay tutulmasını, tsunamiyi, gökyüzüyle ilgili bilgileri, mevsimlerin nasıl oluştuğunu ve yoğunluğun ne demek olduğunu gözlemleyip, tüm mekanik, fizik ve astronomi konularında en güzel örnekleri burada bulabilecekler. Burası sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de en önemli eğitim merkezlerinden biri olacak. Bu çapta bir merkezin örneği sadece Amerika'da bulunuyor. Bu proje, Amerika'da direkt devlet başkanlığına bağlı olarak uygulanıyor. Türkiye'deki ilk uygulamasını da Bursa'da aralık ayı içinde hizmete açmış olacağız."

Altepe, ilk İslam alimlerinin buluşlarıyla ilgili hazırlanan ve dünya çapında öneme sahip "Bilimin Sultanları" adlı serginin de Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin hizmete gireceği gün açılacağını duyurdu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bilim ve Teknoloji Merkezi'Nin Yeni Binası Gelecek Ay Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement