Bolu'da "Arı Yetiştiriciliği" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bolu'da "Arı Yetiştiriciliği" Konferansı Düzenlendi

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından "Arı Yetiştiriciliği" konferansı düzenlendi.

25.01.2015 17:22

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından "Arı Yetiştiriciliği" konferansı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen konferansta konuşan Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, tarımda alanındaki gelişmelerin Türkiye'yi daha ileri noktalara taşıyacağını belirterek "Burada yapılması gereken Arı Yetiştiricileri Birliği, Orman Bölge Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gibi tüm kuruluşların aralarında çok iyi bir diyalogla karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı bir işbirliğinin sağlanmasıdır" dedi.

Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Özacar, bal üretiminin asıl kaynağının ormanlar olduğunu dile getirerek balın yüzde 85'inin ormanlardan elde edildiğini anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş da Bolu'da arı yetiştiriciliği ve bu konuda verilen eğitimler hakkında bilgiler aktardı.

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan ise sahte bal satışına karşı denetimlerin artırılmasını talep etti.

Konuşmaların ardından Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferat Genç, konferansa katılan arı yetiştiricilerine sunum eşliğinde bilgiler verdi. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu'da 'Arı Yetiştiriciliği' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement