Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Adana Müftülüğü tarafından Seyhan Kültür Merkezinde kutlandı.

01.10.2012 17:00

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Adana Müftülüğü tarafından Seyhan Kültür Merkezinde kutlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" temasıyla engellileri camiyle buluşturmayı planlıyor.

Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana İl Müftüsü Arif Gökce ve Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı'nın yanı sıra, vaizler ve vatandaşlar da katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

Vali Coş, yaptığı konuşmada din görevlilerinin yürüttüğü hizmetlerin çok önemli olduğunu, bu tür toplantılarla vatandaşların eksik olan dini bilgilerinin giderilebileceğini kaydetti.

Din görevlilerinin vereceği mesajlarların toplumun her kesimi için önemli olduğunu ifade eden Coş, "Camilerimizin ne olduğunu, ne kadar önemli olduğunu ifade edcek değilim. Arife tarif gerekmez. Buradaki insanların hepsinin arif, arife olduğunu zaten hepiniz en iyi şekilde biliyorsunuz. Bugünlerin aynı zamanda nefis muhasebesi de olması temenni ediyorum" dedi.

Zihni Aldırmaz'da, Adana'daki camilerin ve okulların engelsiz olması için çalışma başlattıklarını, ilk uygulamayı da Merkez Camisi'nde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Büyük fedakarlıklarla Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan din görevlilerini kutlayan Aldırmaz, "Camilerle ilgili engelsiz temasını işlemeniz benim için çok önemli, camilerin ve okulların engellilere göre yapılması mecburiyet olmalı. Bu zor değil. Merdiven yerine rampa yapacaksın" diye konuştu.

Bu arada programa katılan Gazi Murat Caner, bazı camilerde cemeatin kendisine engel olduğunu, kimsenin kendisine yardımcı olmadığını, bundan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Görme engelli Cüneyit Arat, Adana İl Müftüsü Arif Gökce'ye yazdığı mektubu davetlilerle paylaştı.

Daha sonra kişisel gelişim uzmanı Dr. Ala el-Circevi, "Din Görevlisinin Gücü" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Adana'da etkinlikler kapsamında hastane, hapishane, huzurevi, çocuk yuvası, esnaf, resmi kurum ve kuruluş ziyaretleri gerçekleştirilecek. Ayrıca ücretsiz kitap dağıtımı, konferans, panel, seminer, sinevizyon gösterimi, televizyon ve radyo programları, hatim ve mevlit programlarını yapılacak.

Muhabir: Adana

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

öğrenci

http://www.adanamuftulugu.gov.tr/-Syf=18&Hbr=411111&/Camiler-ve-Din-G%C3%B6revlile

ri-Haftas%C4%B1-Adanada-Dolu-Dolu- - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement