Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale\'den Kısa Kısa

ÇOMÜ'ye gençlik merkezi inşa ediliyor.

06.01.2014 17:15

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerkeşkesi'ne gençlik merkezi inşa ediliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü idaresinde yaptırılacak binanın inşaat çalışmaları başladı.

Toplam 690 metrekarelik alana yapılacak bina 2 kattan oluşacak. Binada, dans ve halk oyunları salonu, müzik sınıfı, bilgisayar sınıfları, idari ofis, tuvaletler, derslik, resim ve plastik sanatlar dersliği, kütüphane, zeka oyunları salonu, öğretmenler odası yer alacak.

İnşaat çalışmalarının 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Rektör Laçiner'e plaket

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'e Çanakkale Kitap Fuarı'na katkılarından dolayı plaket verildi.

Fuarın genel koordinatörü Arzu Türkyılmaz ile fuar koordinatörü Fikret Türkyılmaz, makamında ziyaret ettikleri Laçiner'in etkinliğe çok büyük katkı yaptığını söyledi.

Rektör Laçiner'e plaketini Fikret Türkyılmaz verdi.

ÇOMÜ Kütüphanesi'nin faaliyetleri

ÇOMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili İsmail İşleyen, kütüphaneye olan ilginin oldukça yoğunlaştığını söyledi.

İşleyen, kütüphanenin en yoğun dönemini yaşadığını belirterek, "Günlük ortalama 5 bin ziyaretçimiz var. Final döneminde ziyaretçi sayımız 7 binlere kadar çıkıyor. Arkadaşlarımız boş masa ve sandalye bulmakta zorluk çekiyorlar. Elimizden geldiği kadar depolardaki atıl sandalye ve masaları da kullanmaya çalışıyoruz. Buna rağmen birçok öğrencimiz kütüphaneye gelip geri dönüyor. Çoğu zaman merdivenlerin bile dolu olduğunu görüyoruz" dedi.

Yaklaşık 1 ay sonra açılacak ek binayla 600 kişilik olan oturma kapasitesinin 1000'e ulaşacağını ifade eden İşleyen, "Şehir merkezinde yaşayan öğrencilerimiz gece saatlerinde servislerimizden faydalanabilirler. Kütüphanemiz gece de dolu oluyor. Özellikle final dönemlerinde oturma kapasitesinin yarısından fazlasının dolu olduğunu gözlemledik. Kütüphaneye ilgi arttıkça, biz de kütüphane yönetimi olarak bundan büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

İŞKUR'dan servis elemanı kursu

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğünce servis elemanı kursu başlatıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale'de 2013 yılında çalışanların yüzde 45,3'ünün hizmet sektöründe görev yaptığını, İŞKUR'da servis elemanı mesleğinde kayıtlı 190 kişinin bulunduğunu söyledi.

Hizmet sektöründen iş verenlerin yıl içinde 107 kişilik talebi olduğunu, taleplere 46 kişinin yerleştirildiğini dile getiren Çalışkan, "2014 yılında en fazla artış beklenen meslekler arasında servis elemanı 4'üncü sırada yer almaktadır. İlimiz turizm kenti olduğundan, bu sektörde aranan kalifiye ve belge sahibi eleman ihtiyacını yönelik talepleri karşılayabilmek amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlemekteyiz" dedi.

Çalışkan, yeni açtıkları kursa 15 kişinin katıldığını ifade ederek, "75 iş günü devam edecek kursta, pratik ve teorik olmak üzere 450 saat eğitim verilecek. Kurs süresince katılımcılara 20 lira ücret ödenecek ve genel sağlık sigortaları yatırılacak. Başarılı olan kursiyerlere belge verilecek" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement