CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın üretime geçmemesi halinde bölgenin ciddi göç vermeye başlayacağını bildirdi.

05.08.2015 11:35

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın üretime geçmemesi halinde bölgenin ciddi göç vermeye başlayacağını bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Alpullu Şeker Fabrikası'nın yeniden üretime geçmesi için çalıştıklarını belirtti.

Fabrikanın yıllardır kaderiyle baş başa bırakıldığını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

" Fabrika, Trakya Bölgesi, özellikle de Kırklareli için ekonomik ve sosyal değer taşımaktadır. Şeker fabrikasının üretime başlaması demek yaklaşık 100 milyon liralık bir katma değerin Trakya'ya, Kırklareli'ne entegre olması demektir. Bu sadece fabrikada çalışanlar için değil hayvan besicisinden, nakliyecisine, hatta köydeki, şehirdeki esnafa kadar herkesin ekonomisini direk ve dolayı yoldan olumlu etkileyecektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın üretime geçmemesi halinde bölge ciddi göç vermeye başlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement