CHP'li Vekil Adayları Kentin İhtiyaçlarını Konuştu - Son Dakika
Yerel

CHP'li Vekil Adayları Kentin İhtiyaçlarını Konuştu

CHP\'li Vekil Adayları Kentin İhtiyaçlarını Konuştu

CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ı makamında ziyaret etti.

21.05.2015 16:03

CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye'nin ekonomik yönden kalkınmasında ve gelişiminde büyük önem taşıyan Kocaeli Ticaret Odası'nı ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Adayları, kentin yararı için yapılabilecek proje ve çözümler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya Kocaeli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Haydar Akar, Milletvekili Adayları Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Turan Dumlu, Cuma Karavar ve Tamer Solakoğlu katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan da bu sorunları bir sanayici olarak çok yakından bildiğini ve birçok toplantı ve ziyaretlerinde dile getirdiğini söyleyerek, "Kocaeli'de öncelikli olarak havaalanı sorunu çözülmeli. 43 tane liman var. Liman bağlantılarının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Öncelikle Kocaeli de bir araya gelip bu kente bir kimlik kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum. Sanayi kenti mi, Turizm kenti mi, Tarım kenti mi? Bu yapının uzun uzun tartışılacak bir konu olduğunu düşünüyorum. 13 OSB var ama doluluk oranı yüzde 60. Alt yapılarında ulaşım sorunları ve bağlantı yolları düşünülmemiş. Tamamen ranta dayalı bir sanayi var. Eğer 'Kocaeli sanayi kentidir' diyorsak bu sanayiyi atıl sanayiden nitelikli sanayiye nasıl dönüştürebileceğimizi konuşmalıyız. Gebze Organize Sanayi bölgesi var ama otoban giriş çıkışı yok. Gebze'nin iki yakasının birleştirilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu çok basit bir proje ama yıllardan beri çözülmüyor. Kamu ve özel sektör bir araya gelmeli. Kocaeli'de kamu yatırımlarıyla son yıllarda hiçbir proje üretilmiyor. Biz siyasetçiler, yerel yönetimler bir araya gelip bu kentin kimliğini belirlemeliyiz" dedi.

CHP'li Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ'a ikinci kitabı olan "Barış Yurdu Hindistan" kitabını da hediye etti. Tarhan'ın hem sanatçı hem sanayici hem iş adamı olarak çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Başkan Özdağ, Tarhan'a teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Vekil Adayları Kentin İhtiyaçlarını Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement