Çiftçilerin Zararları Karşılandı - Son Dakika
Yerel

Çiftçilerin Zararları Karşılandı

Çiftçilerin Zararları Karşılandı

Eskişehir’de geçen kış mevsimi meydana gelen kar yağışı yüzünden seraları zarar gören çiftçilere sağlanan maddi desteği dekontları düzenlenen törenle teslim edildi.

11.08.2015 16:01

Eskişehir'de geçen kış mevsimi meydana gelen kar yağışı yüzünden seraları zarar gören çiftçilere sağlanan maddi desteği dekontları düzenlenen törenle teslim edildi.

Ziraat Odasının düzenlediği törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Vali Yardımcısı Ferhat Çağlar, Tarım İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ve Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen de katıldı. 8 ay önce bereketle birlikte bir afetın geldiğini anlatan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı, "Mihalgazi ve Sarıcakaya'da 2-3 ay boyunca bayanlar tarlaya gidemedi. Bu noktada biz iktidarımızdaki milletvekillerimize bu konuları aktardık. Seçim zamanı geldiğinde hocamla tanıştık. Çok sağolsun hocam hızır gibi yetişti. Eskişehirimiz hiç birimizin hayal edemediği 5 milyon gibi bir rakamla Başbakanımız tarafından ben ödüllendirildiğini söyleyebilirim" dedi.

BAŞBAKAN'DAN SELAM VAR

Devletin ve hükümetin her zaman mağdurların yanında olduğunu söyleyen Başbakan Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, eskiden bütçe açıkları verilirken şimdilerde denk bütçelerden bahsedildiğini sözlerine ekledi. Yaşanan doğal afetin engellenemeyeceğinden bahseden Günay, "Şu anda bu mağduriyet giderildi. TARSİM'in daha iyi uygulanabilmesi için saha çalışmaları yapıyoruz. Artık dolunun yanında don zararları da sigortası da kapsamın içine girdi. Gittikçe kapsam genişliyor. Önemli olan günü kurtarmak değil, uzun vadede kendinizi sigortalı yapmanız ve çok daha rahat üretim yapabilmeniz. Bugün burada sizlerle olacağımı sayın Başbakanımız biliyor. Kendisi selamlarını sizlere iletti. İnşallah bir daha bu afetleri yaşamayız ama şunu da bilmeliyiz ki; devletimiz hükümetimiz her zaman halkımızın yanında" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan çiftçilere, banka hesaplarına yatırılan paraların dekontları teslim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilerin Zararları Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement