Cihanbeyli'de Terör Lanetlendi - Son Dakika
Yerel

Cihanbeyli'de Terör Lanetlendi

Cihanbeyli\'de Terör Lanetlendi

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde çok sayıda vatandaş bir araya gelerek son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetledi.

10.09.2015 15:23

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde çok sayıda vatandaş bir araya gelerek son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetledi.

Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar tarafından düzenlenen protesto programı Kent Meydanı'nda başladı. Programda, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Kocatepe Mahalle Muhtarı Engin Erdoğan, "Bizler Cihanbeyli Platosu'nda, Anadolu'nun çorak topraklarında yüzyıllardır Kürdü, Çerkezi, Türkü, Sünnisi, Alevisiyle kardeş olarak aynı sofrada yemek yemiş, aynı düğünlerde halay çekmiş, hepimizin mateminde, cenazesinde ağlamış insanlarız. Ne bir gün kavgamız olmuş, ne bir gün dışlamamız olmuştur. Bu kandan beslenenler hesaplarını iyi yapsınlar ki, olmadık hayallere kapılıp, küçük hesapların peşini bıraksınlar" dedi.

Cihanbeyli'deki şehitlerin isimlerini tek tek okuyan Kocatepe Mahalle Muhtarı Engin Erdoğan, "Burada Türkiye'nin mozaiği var. Burada Kürt kardeşlerimiz de, Türk kardeşlerimiz de şehit düşüyor" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından topluluk Ankara-Konya Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Yürüyüşte "Kürt-Türk kardeştir, PKK kalleştir" sloganları atıldı.

Cihanbeyli esnafı da yürüyüşe alkışlayarak ve ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi. Cihanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı önüne giden grup, burada Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra dağıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanbeyli'de Terör Lanetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement