Çocuk Parkları Bayram Öncesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çocuk Parkları Bayram Öncesi Açıldı

Çocuk Parkları Bayram Öncesi Açıldı

Yakutiye Belediyesi, her mahalle ve sokağa oyun parkı projesi çerçevesinde Kurban Bayramı öncesi 10 mahalledeki oyun alanlarını tamamlayarak hizmete açtı.

30.10.2012 12:41

Yakutiye Belediyesi, her mahalle ve sokağa oyun parkı projesi çerçevesinde Kurban Bayramı öncesi 10 mahalledeki oyun alanlarını tamamlayarak hizmete açtı. Belediye Başkanı Ali Korkut, çocuklara bayram hediyesi olarak açtıkları oyun parklarına yenilerini ekleyeceklerini söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 'her mahalle ve sokakta bir oyun alanı' projesi çerçevesinde 2012 yılında 24 oyun parkı, bunların 12'sinin yanına ise spor tesisi kuruldu. Muhtarlara, mahalle ve sokaklarınızda uygun alan bulun, park yapayım çağrısı yapan Ali Korkut, ortak alanların komşuluk ilişkilerinden, geleneksel çocuk oyunlarının gelişimine kadar bir dizi yararları olduğunu söyledi. Korkut, "Bu yıl içerisinde 24 adet oyun parkı yapıyoruz. Bunlardan 12'sinin yanı başına spor tesisi kuruyoruz. Mahallenin çocukları, gençleri vakitlerini oyun oynayarak, spor yaparak geçirsinler. Mahallelerimiz ve sokaklarımız çocuk sesleriyle şenlensin istiyoruz. Bunun için sık sık muhtarlara da çağrı yapıyoruz, uygun yer bulun. Yer bulunduğumuz her alana oyun parkları kuracağız" dedi.

ÇOCUKLAR OYNASIN DİYE BAYRAM ÖNCESİ AÇILDI

Yakutiye Belediyesinin oyun parklarından 10 tanesi bayramda çocuklar güzel vakit geçirebilsinler diye bayram öncesinden yetiştirilerek açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, Şükrü Paşa semti muhtarlık binası önünde yapılan parka salıncakta çocukları sallayıp, mahallenin hanımlarına parktan memnuniyetlerini sordu. Mahallenin hanımları Ali Korkut'a dua ederken, "Allah yolunu açık, tuttuğunu altın etsin. Çocuklarımız güven içerisinde burada vakit geçiriyorlar. Bizlerde parktan yararlanıyoruz" dediler.

Çalışmaları hızlandırılarak bayram öncesi açılışı yapılan parklar şunlar;

Hamidiye Parkı (Şükrüpaşa), Kurt Deresi Mahallesi, Çağlayan Mahallesi, Aşağı ve Yukarı Sanayi Mahallesi, Gaziler Mahallesi, Dadaşköy Mahallesi, Çırçır Camii Karşısı, Kırmacı Mahallesi, Şükrüpaşa Muhtarlık Yanı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Parkları Bayram Öncesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement