Çomü Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Gelişimini Sürdüyor - Son Dakika
Yerel

Çomü Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Gelişimini Sürdüyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinin, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenci sayısını rekor düzeyde artırdığı bildirildi.

24.07.2014 12:07

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinin, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenci sayısını rekor düzeyde artırdığı bildirildi.

Dekan Prof. Dr. Olcay Hisar, gazetecilere yaptığı açıklamada, programlarda öğrenci sayısının sadece 2014 yılı alımlarıyla yüzde 30'dan fazla arttığı, toplam yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısının ise 150'ye yaklaştığı söyledi.

Fakülte olarak 3 yıldır ciddi bir yapılanma süreci yaşadıklarını dile getiren Hisar, "Lisans alanında öğrenci sayımızı artırmaya ve bölüm sayımızı çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Ders içeriklerinin güncellenmesi, eğitim teknik ve yöntemlerinin geliştirilmesi, ayrıca bölümün cazip hale getirilmesi temel uğraşlarımız arasında. Bu çabaların yakın bir zamanda çok önemli etkileri olacağını düşünüyoruz" dedi.

Hisar, bir program dahilinde araştırma projelerine ve yüksek lisans, doktoraya ağırlık verdiklerini, bunun meyvelerini her iki alanda da aldıklarını ifade etti.

Araştırma olanakları arttıkça yüksek lisans ve doktora programlarına ilginin de aynı oranda yükseldiğini aktaran Hisar, şunları kaydetti:

"ÇOMÜ-1 ve ÇOMÜ-17 tekneleri üniversitemiz tarafından bu yıl denize indirildi. Böylece araştırma filomuz oluştu. Bir araştırma teknemiz Gökçeada'da, diğer 3'ü Çanakkale'de. Ayrıca balık yetiştirme ve laboratuvar alt yapıları da yenilendi, güçlendirildi. Tüm bu iyileşmeler eğitim ve öğretim ile bilimsel çalışmalara olumlu etki yapıyor." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Gelişimini Sürdüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement