Devlet Halk Dansları Topluluğu İkinci Kez Mamak'ta - Son Dakika
Yerel

Devlet Halk Dansları Topluluğu İkinci Kez Mamak'ta

Devlet Halk Dansları Topluluğu İkinci Kez Mamak\'ta

Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi büyük organizasyonlar ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

06.03.2014 10:40

Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi büyük organizasyonlar ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Daha önce sezonun ilk gösterisini Mamak'ta yapan Devlet Halk Dansları Topluluğu ikinci kez Mamak'ta sahne aldı.

Mamak Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ve büyük bir beğeniyle izlenen gösteri bir kez daha Mamaklılarla buluştu. Çok sayıda vatandaş katıldığı programda Anadolu'dan esintiler taşıyan birbirinden güzel dans gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Anadolu'nun renklerinin Mamaklılarla buluşturulduğunu kaydeden Akgül, "İlgiyle izlenen ve beğenilen bu tür programları başta Mamaklılar olmak üzere tüm vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Eğitim kültürel etkinliklerimiz artarak devam edecek" dedi.

ANADOLU'NUN RENKLERİ ÖZENLE SUNULDU

Silifke, Trakya, Bingöl, Dinar, Trabzon, Bitlis ve Kırşehir yörelerine ait birbirinden güzel oyunlar programı izlemeye gelen konukların beğenisine sunuldu. Genel Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın'ın yönetimindeki topluluk 90 kişilik kadrosuyla Türk halk danslarının bütün inceliklerini ve renklerini özenle sundu. Dansların yanı sıra Türk Halk Müziği sanatçılarından Yeşim Karaibrahimoğlu ve Zafer Albayrak da verdikleri kısa konserle geceye renk kattı. Gösterinin ikinci bölümünde yeniden sahne alan topluluk, zeybek ve kafkas sololarının yanı sıra çiftetelli, halay, roman, balkan ve kafkas yöresi oyunları sahneledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devlet Halk Dansları Topluluğu İkinci Kez Mamak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement