Dinar'da Orman Rehabilitasyon Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Dinar'da Orman Rehabilitasyon Çalışmaları

Dinar\'da Orman Rehabilitasyon Çalışmaları

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dinar Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Çığrı Köyünde 525 hektarlık bozuk ardıç ve sedir orman sahasının rehabilitasyon çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

14.07.2015 17:39

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Dinar Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Çığrı Köyünde 525 hektarlık bozuk ardıç ve sedir orman sahasının rehabilitasyon çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Konu ile ilgili Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, yeterli niteliği taşımayan ormanlık alana dikilen 50 bin adet sedir ve ardıç fidanına ilave olarak, Nisan ayı sonuna kadar ekimi yapılan 22 ton sedir tohumunun havaların ısınmasıyla filizlenerek boy vermeye başladığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaz kuraklığı sonucunda ortaya çıkabilecek fidan eksilmelerinin takibi ve bunların tamamlanmasıyla oluşturulan iyileştirilmiş ormanlar, yeterli nitelikte çalışmayan durumundan daha verimli ve çok çeşitli şekilde fonksiyonlarda hizmet edebilecek şekle dönüştürülmüş oluyor. Rehabilitasyon kapsamındaki tohum çalışmalarında, bu çeşit sahalara uygun olan türlerden sedir tohumu kullanılıyor. Toros Sediri kalın dallı, dolgun gövdeli, görkemli görünümlü, uzun ömürlü, hoş kokulu ve kolay işlenebilen dayanıklı bir orman ağacı olma özelliği taşıyor. 2 bin yaşına kadar yaşayabilen Toros Sediri 40 metre boya ve yaklaşık 2,5 metrelik bir çapa ulaşabiliyor. Akdeniz iklimi ile karasal iklimin Akdeniz iklimi etkisinde kalan kesimlerinde yayılış gösteren Sedir yaz kuraklığına, yüksek sıcaklığa ve dona dayanabiliyor. Özellikle Toroslar'ın en değerli ağaç türü sedirin bu kapsamda desteklendiğini, çalışma yapılan bölgede en az emek ve masraf yapılarak tamamlanan proje ile orman alanlarımızın istenilen niteliklere ulaşması amaçlanmaktadır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dinar'da Orman Rehabilitasyon Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • işbilen: yalandan kim ölmüş, 5 yıl önceki yapılan işlerler bunlar, bişmiş pilavı ısıtmaktan başka bir iş değil..... gitip bakın yeni bir şel yapılmışmı? 0 0 Yanıtla

Advertisement