Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar ile zulümleri protesto etti.

02.07.2015 17:19

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar ile zulümleri protesto etti.

Manolya Meydanı'nda toplanan platform üyeleri ellerinde taşıdıkları dövizlerle Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar düzenleyen Çin yönetimi aleyhine sloganlar attı.

Platform adına açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Doğu Türkistan'a gidecek olan yardımların da engellendiğini ileri sürerek bölgeden sağlıklı haberlerin alınamadığını kaydetti.

Çin yönetiminin saldırılarının her geçen gün arttığını belirten Sofuoğlu, "Bölgenin dünya ile bağının kesilerek bu şekilde karantinaya alınması durumun vahametiyle ilgili endişelerimizi arttırmaktadır. Çin, Doğu Türkistan'da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünü zorla örttürmektedir. Dünya kamuoyu müslümanlara yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır. Çin hükumetinin soykırıma dönüşen uygulamaları, her yıl yüzlerce Müslüman'ın hayatını kaybetmesiyle son buluyor. Dünya bu soykırıma bu insanlık zulmüne, bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak ortak oluyor. Adaletsizlik, hukuksuzluk bunların kanına işlemiş. Yaşanan zulümler karşısında uluslararası kamuoyu her zaman ki gibi üç maymunu oynuyor" diye konuştu.

Sofuoğlu, mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için okunan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement