Dr. Ali Alkış'ın Kaleminden Kuşçubaşı Eşref - Son Dakika
Yerel

Dr. Ali Alkış'ın Kaleminden Kuşçubaşı Eşref

Dr. Ali Alkış\'ın Kaleminden Kuşçubaşı Eşref

Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Dr.

14.03.2012 09:30

Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Dr. Ali Alkış,Teşkilatı Mahsusa'nın kurucusu olarak da bilinen Eşref Sencer (Kuşçubaşı Eşref) ile ilgili yaptığı araştırmalarını kitap haline getirdi.

"Olağanüstü işleri başarabilen Kuşçubaşı Eşref'in hayatını incelemek beni derinden etkilediği kadar da mutlu etti" diyen Alkış, Kuşçubaşı Eşref'in aleyhinde söylenenlerin yüzde 99'unun yalan olduğunu söyledi.

İki yıl süren araştırma sürecinde 30 civarında kitap incelediğini söyleyen Alkış, şöyle konuştu: "Kuşçubaşı Eşref ile ilgili lehte ve aleyhte ulaşabildiğim bütün bilgileri topladım. Hayatta olan kızı ve damadı ile görüşme imkanı buldum ayrıca polis raporlarını inceleme fırsatım oldu." Dr. Alkış, yaptığı araştırmalar derinleştikçe, böylesine önemli bir kahramanı daha önce tanımadığı için kendisine kızdığını söyleyerek, "Hayber'de 20 bin kişilik bir ordu ile 40 kişinin inanılmaz mücadelesi beni derinden

sarstı" ifadelerini kullandı.

Çoğu tıp üzerine basılmış 14 eseri bulunan Alkış'ın bu eseri yakın tarihimizin alaca karanlığında kalmış Türk kahramanlarına ışık tutuyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Ali Alkış'ın Kaleminden Kuşçubaşı Eşref - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement