Edirne'nin Master Planı Hazırlanacak - Son Dakika
Yerel

Edirne'nin Master Planı Hazırlanacak

Edirne\'nin Master Planı Hazırlanacak

Edirne Valisi Şahin: "Edirne’nin master planına ihtiyacı var” Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Master planı çalışmasını gelecek ay başlatacağız"

18.07.2014 09:42

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin master planına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Vali Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAU) Edirne Yeni Saray kazısı kazı evinde düzenlediği iftarda, Edirne'nin çok güzel ve çok farklı bir kent olduğunu söyledi.

İftarda, yeni Edirne'nin "çatısını çatmak" için buluşulduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

" Süheyl Ünver'in dediği gibi 'Her şey biter Edirne bitmez' bitmeyen bu şehirde bir gerçek var, bu gerçek de bu kentin tarihi geçmişini yeryüzüne çıkarmak, marka şehir yapmak için gayret sarf etmemiz lazım. Edirne'nin master planına ihtiyacı var. Bunu birlikte yapacağımıza inanıyorum, BAU gibi bir dünya üniversitenin bu amaca hizmet etmek istemesi kentimiz için çok önemli. Çünkü Osmanlı'nın mührünü vurduğu bu kent dört kere istila edilmesine rağmen hala Türkiye Cumhuriyeti'nin o kutsal, yüce bayrağının dalgalanması son derece mutluluk vericidir."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne'yi dünyanın en özgür insanlarının yaşadığı kent olarak tanımladı.

Edirne'yi dünya kenti yapma amacını taşıdıklarını vurgulayan Gürkan, "BAU mütevelli heyeti başkanı Enver Yücel'e master planı yapma isteğimizi ilettiğimde 'BAU olarak biz yapalım' yanıtını aldım, mutlu oldum. Master planı çalışmasını gelecek ay başlatacağız" dedi.

Eski devlet bakanlarından ve BAU mütevelli heyet üyesi Burhan Kara da Edirne'nin hem Osmanlı hem de cumhuriyetin batıya açılan penceresi olduğunu ifade etti.

BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ise BAU'nun Edirne Yeni Sarayı kazısını yürüttüğünü anımsatarak, ata yadigarı Edirne için kendilerine düşen görevleri yerine getireceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından BAU Medeniyetler Koro ve Orkestrası mini konser verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'nin Master Planı Hazırlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement