Edirneli Güreşçilerin Yunanistan Başarısı - Son Dakika
Yerel

Edirneli Güreşçilerin Yunanistan Başarısı

Yunanistan'da düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde Ahmet Yavuz'un başpehlivan olduğu bildirildi.

03.07.2015 11:08

Yunanistan'da düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde Ahmet Yavuz'un başpehlivan olduğu bildirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Selanik şehrine bağlı Soho beldesinde Yunanistan'ın en büyük geleneksel yağlı güreşlerinin düzenlendiği kaydedildi.

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan toplam 40 pehlivanın güreşlere katıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Edirne Belediyesi pehlivanlarının da katıldığı güreşlerde, Ahmet Yavuz başpehlivan olurken, büyükorta kategorisinde pehlivanımız Caner Koşum birinciliği elde etti. Güreşleri müsabakalara katılan ülkelerin vatandaşları ilgiyle izledi. Ayrıca, Yunanlı izleyiciler güreşleri aileleriyle takip ederek karşılaşmaları yakından gözlemledi. Güreşlerde pehlivanlara altışar kişiden oluşan davul - zurna ekibi eşlik etti. Yağlı güreşlere Edirne Belediyesi'nden pehlivanlar Serkan Üğdüler, Gürsel Umut, Sedat Çelik, Ayhan Aktürk, Soner Toto, Asil Çelik, Ayhan Çelik ve Ali Gökçen katıldı."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise güreşçilerin aldığı dereceden memnun olduğunu söyledi. Pehlivanların Yunanistan'da Türkiye'yi temsil ettiğini vurgulayan Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak sporcularımıza her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Onların aldıkları başarılar bizleri her zaman gururlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirneli Güreşçilerin Yunanistan Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement