Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitimdeki Sıkıntıları Dile Getirdi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitimdeki Sıkıntıları Dile Getirdi

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitimdeki Sıkıntıları Dile Getirdi

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, eğitim alanındaki sorunların çözülmesini istedi.

25.01.2015 12:22  Güncelleme: 13:46

2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci dönem sonunu değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, eğitim-öğretimdeki sorunların çözülmesi istendi.

Eitim-öğretim yılının birinci dönem sonunu değerlendiren Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, bir açıklama yaptı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelindiğini belirten Ergin, "Bu eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetlerle bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığı gözlenmiştir. Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası'nda önemli bazı kararlar alınmıştır. Söz konusu kararlar acilen uygulanmalıdır" denildi. Öğrencilere kılık kıyafet dayatmasının kaldırılmasının son derece önemli bir adım olduğu vurgulanan açıklamada, "Ama Kamu personelini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu çalışanlarına da kılık ve kıyafet dayatmalarından vazgeçilmelidir." ifadelerine yer verildi.Karma eğitime de değinilen açıklamada şöyle denildi: "Avrupa'da sorgulanan ve bilimsel araştırma sonuçlarıyla da yüzyılın pedagojik yanlışı olarak nitelendirilen karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu'nda yer alan, "Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır' ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitimdeki Sıkıntıları Dile Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement