Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Açıklaması

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Açıklaması

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yeniden aday olacağını açıkladı.

22.08.2013 18:22

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yeniden aday olacağını açıkladı.

AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı yapan Başkan Aysan, dört buçuk yıllık icraatını değerlendirdi. Aysan, belediye başkanlığı görevi yüzünden işlerinin bozulduğunu, şirketini satmak zorunda kaldığını söyledi. Aysan, "İlçede babamdan miras kalan şirketimizi başkanlık öncesi iyi bir yere getirdim. Ancak başkanlık görevim dolayısiyle işlerimle ilgilenemediğimden dolayı zarar etmekte olan şirketimi tek alıcı olarak karşıma çıkan Erdekli rakibime sattım" dedi.

Aysan, seçim beyannamelerinde verilen sözlerin yüzde 70'ini yerine getirdiklerini belirterek, "Belediyeye girdiğimiz günden itibaren icralar ile uğraşmaya başladık. Enerjimizin yüzde 80'ini buna harcamak zorunda kaldık. İlçeye yapılacak olan hizmetleri ise belli başlı yerler yerine genele yaymak istedik, nitekim gerek alt yapı, gerekse sosyal yapıları hizmete soktuk" diye konuştu.

Geride kalan dönemlerin kendisi için çıraklık dönemi olduğunu ifade eden Aysan, "Çıraklık dönemimin sona erdiğini düşünüyorum. Belediye meclisinde yetersiz olmamıza rağmen birçok hizmeti yerine getirdik. Bunların başında Güney Marmara'nın en modern devlet hastanesi geliyor. Bizden önceki dönemde yazlıkçılardan alınan yüksek su paralarını üçte bir oranına düşürdük. Bu mahsuplaşma sebebiyle zaten maddi sıkıntı içerisinde olan belediyemizin gelirleri düştü. 10 yıldır belediye başkanının kapısından içeriye giremeyen muhtarlar ve vatandaşlar başkan ile görüşme imkanı buldu. Tüm bu hizmetleri yaparken halkın içinden çıkmadık sürekli onlarla birlikte olduk" dedi.

ERDEK DOĞALGAZ'A KAVUŞACAK

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçenin doğalgaza kavuşabilmesi için ön talep toplanmaya başlandığını belirterek, "Birilerinin iddia ettiği gibi ilçede toplanan paralar ne belediyenin, ne de bakanlığın kasasına girecek. Bu uygulama bütün ülkede var. Bir örneği de TOKİ'dir. Gittiği il ve ilçelerde ön talep alır, buna göre de yatırım yaparak konut inşa eder" diye konuştu.

Aysan, Erdek'te belediye başkanlığı görevinde bulunanların ya iflas ettiği, ya da sağlığını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, "Erdek'te başkanlık yapan herkes ya hasta oldu, ya da bir şekilde iflas etti. Buna artık dur diyecek bir siyaset anlayışı geliştirilmelidir" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement