Erdemli'de Ar-Ge Stratejisi Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Ar-Ge Stratejisi Toplantısı Düzenlendi

Erdemli'de, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından "Tarım-Gıda Platformu üyeleri Ar-Ge Stratejisi" toplantısı düzenlendi.

24.04.2015 16:05

Erdemli'de, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından "Tarım-Gıda Platformu üyeleri Ar-Ge Stratejisi" toplantısı düzenlendi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'ndaki toplantıda, tarımın gelişmesi için yapılan Ar-Ge çalışmalarının önemine değindi.

Tarım konusunda rakip ülkelerle rekabet edebilmek için üretimde kaliteye ve bilimsel araştırmalara önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Aşut, "Ülkemizin önemli tarımsal araştırma yapan kurumları arasında bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu bunların başında gelmektedir. Bu kurumda son yıllarda yapılan tarımsal araştırmalar yüz akımız olmaya başladı. Özellikle de narenciye de çeşit geliştirme ve tohumculuk konusunda önemli mesafeler kaydedildi. Bu güzel gelişmeleri oda olarak yürekten destekliyoruz" dedi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Davut Keleş de kurumda yapılan tarımsal Ar-Ge çalışmaları ve laboratuvar altyapısı hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Ar-Ge Stratejisi Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement