Ezidiler İçin Kermes - Son Dakika
Yerel

Ezidiler İçin Kermes

Ezidiler İçin Kermes

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, IŞİD teröründen kaçarak Roboski’ye sığınan Ezidi ailelere destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

08.09.2014 16:25

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, IŞİD teröründen kaçarak Roboski'ye sığınan Ezidi ailelere destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün katliamından kaçarak Şırnak'ın Uludure (Roboski) ve bağlı köylerine sığınan Şengalli Ezidi aileler için Yüksekovalı kadınlar da seferber oldu. Yüksekova'da, yardım kampanyaları kapsamında Gever Toplum Kadın Koordinasyonu tarafından Şengalli Ezidilere destek olmak amacıyla 4 gün sürecek kermes düzenlendi. İlçenin Cengiz Topel Caddesi'nin iki ayrı noktasında kurulan stantlarda hediyelik eşyalar, yöresel yemekler ve tatlılar sergileniyor. 12 Eylül'e kadar sürecek olan kermeste kurulan stantlarda satılan eşyalarla elde edilen gelirler, Şırnak'ın birçok ilçe ve köyüne sığınan Ezidilere gönderilecek.

TARTICI ÇOCUKLAR DA DESTEK VERDİ

İlçede tartıcılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışan tartıcı çocukların da kazandıkları paraları zabıta binası karşısına kurulan standa görevli yardım komisyonu yetkililerine vermesi dikkat çekti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ezidiler İçin Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement