Gagev 10. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Gagev 10. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı

Gagev 10. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV), "Gaziantep Sanayisi" başlığı altında 10.Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nı yaptı.

01.10.2012 22:00

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV), "Gaziantep Sanayisi" başlığı altında 10. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nı yaptı.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban'ın başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Gaziantepli eski bakanlardan Vehbi Dinçer ile kaymakamlar ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

GAGEV Yüksek İstişare Kurulu Koordinatörü Necati Binici'nin gündem maddeleri hakkında bilgi vermesiyle başlayan Toplantıda ilk sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in bir sanayi şehri olduğunu, bölgenin ve Türkiye'nin gözdesi konumunda bulunduğunu söyledi. Güzelbey, kentte sanayinin en önemli sorunlarından biri olarak gördükleri ulaşım probleminin çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak proje hazırladıklarını belirtti. Başkan Güzelbey, sorunun tramvay ulaşımı ile çözülebileceğine işaret ederek, "Karataş bölgesiyle ikinci etabı tamamlanan raylı sistem, İbrahimli hattı ile devam edecek. İbrahimli hattı ile birlikte İller Bankası yanındaki Devlet Demir Yolları hattına kaynak yapacağız. İhalesini hazırlıyoruz. Ocak ayında temelini atmayı planlarken, Eylül ayında da tamamlamayı düşünüyoruz. Devlet Demir Yolları hattının sağına ve soluna yapılacak raylarla sanayiye kadar bir ulaşım hattı kurulacak. Burada kamulaştırma gibi bir sorunumuz da olmayacak. Raylı sistem projesi sayesinde OSB'nin ulaşımını büyük ölçüde karşılamış olacağız" dedi.

Başkan Güzelbey, konuşmasının devamında, belediye olarak yaptıkları hizmetleri katılımcılarla slayt eşliğinde paylaştı. Güzelbey, özellikle kentteki yaşam standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını belirterek, "Terör saldırısının amacına ulaşmaması için festivali iptal etmedik. İlk gün beklenen ilgi olmadı ama daha sonraki programlar vatandaşlarımızın büyük ilgisini gördü. Hayvanat bahçemizde de vatandaşlarımızın merakla beklediği fok balıkları gösteriye başladı. Bir günde 890 kişi ziyaret etti. Bu da Gaziantep'e yeni bir vizyondur. Hemen arkasından penguenler gelecek" diye konuştu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise, Gaziantep sanayisinin dünden bugüne gelişimini anlattı. Gaziantep'in sanayi ve ticaretinin çok eski tarihlere dayandığını anlatan Konukoğlu, "Bu bölgedeki bulgulardan yola çıkılarak Gaziantep'teki sanayinin çok eskilere dayandığını görebiliriz. Bu, buraya gelen ilk çağ insanlarının el sanatıyla uğraştıklarının açık göstergesidir. İpekyolu üzerinde olmamız da diğer bir avantajımız" diye konuştu.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da, Gaziantep'in intibak ve koordineyi çok iyi gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu kentte geçmişten bu güne koordinasyon çok iyi yapıldığı içn sanayide ve ticarette emin adımlarla daha iyi

noktalara geliyoruz" dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, sanayide yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüşlerini dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı raylı sistemle Organize Sanayi Bölgesindeki ulaşım sorununun çözülmesinin çok önemli olduğunu ve bu projenin her kesim tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gagev 10. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement