Gediz'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gediz'den Kısa Kısa

Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine, Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

03.05.2011 12:52

Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine, Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin kapsamının genişletilmesi amacıyla oluşturulan heyetin, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünü ziyaret ettiğini bildirdi.

Heyetin, Genel Müdür Prof. Dr. Cumali Kınacı ile görüştüğünü ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Optimum kapasiteyi yakalayabilmek için önce Kütahya ilinin tamamının atıklarının, daha sonra Eskişehir- Odunpazarı Belediyesi, Uşak gibi yakın illerin atıklarının da değerlendirilmesi planlanıyor. Bu bağlamda öncelikle Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine üye olmayan Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerimizin birliğe dahil edilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. "

-GEDİZ BELEDİYESİNE YENİ İŞ MAKİNELERİ SATIN ALINDI

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, belediyenin satın aldığı yeni iş makineleriyle hizmet kalitesinin arttığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı açıklamada, mevcut araç parkını genişletmek amacıyla greyder, yol silindiri, çift kabinli pick-up, kamyon, 28 metre merdivenli arozöz, kombi ve hidromek kazıcı yükleyici olmak üzere 7 araç ve iş makinesinin belediyeye kazandırıldığını belirtti.

Ayrıca tüm hizmet araçlarında yenilemeye gidilerek araç parkının elden geçirildiğini ifade eden Saraoğlu, "İş makinesi ve hizmet araçlarının yenilenmesi ile hem kaliteyi artırdık, hem çalışmaları hızlandırmış olduk" dedi.

-34. YAPI FUARINA GEDİZ VE SİMAV'DAN 39 FİRMA KATILDI

(FOTOĞRAFLI)

34. Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul ve "Yapının Yeşil Buluşması" EkoDünya Fuarına, Gediz ve Simav Ticaret ve Sanayi Odalarına üye 39 firma katıldı.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez, yaptığı açıklamada, Gediz'den 22, Simav'dan 17 olmak üzere toplam 39 firma yetkilisinin katıldığı fuarın tüm üyeler için oldukça verimli geçtiğini bildirdi.

Fuara katılan üyelerin bilgi, görgü ve becerilerini artıracak fırsatlarla tanışmalarının sağlandığını belirten Dönmez, "27 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen fuar, bu yıl sunduğu pek çok yenilikle yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası oldu. Sektörle ilgili üyelerimiz ise fuardan her yönüyle yararlandı" dedi.

-GEDİZ BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, uzun süredir bakım ve onarımına devam edilen Belediye Kültür Merkezi tamamen yenilendi.

Alınan bilgiye göre, 1988 yılında yapılan ve 23 yıl aralıksız ilçe halkına hizmet veren merkezde üç ay önce başlayan bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Çevresindeki dinlenme alanlarıyla tabandan tavana kadar her bölümü tamamen yenilenen merkezin vatandaşları memnun edecek modern bir görünüme kavuşturulduğu bildirildi.

-GEDİZ FEN LİSESİ ULUSAL YARIŞMADA BRONZ MADALYA KAZANDI

(FOTOĞRAFLI)

Gediz Fen Lisesi, Fatih Üniversitesinin düzenlediği Ulusal Sosyal Bilim Oyunlarının (USOBO) edebiyat-proje yarışmasında bronz madalya kazandı.

Okulun müdür yardımcısı Ümmügül Aydoğdu gözetiminde İstanbul'a giden öğrenciler Sümeyye Nur Kaynak ve Aykut Yılmaz'ın "Modern hayatta insanlara kitap okuma imkanı olarak neler sunulabilir?" sorusuna yanıt getiren projesi ilgi gördü.

Türk dili ve edebiyat öğretmeni Ali İhsan Aktürk danışmanlığında yürütülen

"Günümüz kütüphanelerinin soğukluğu yerine insanları sıcak bir şekilde kucaklayan, sosyal ve sportif etkinlikleri de içerisinde barındıran bir okuma merkezi tasarlama" adlı proje, üçüncülüğü elde etti.

Aydoğdu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin tasarladığı kütüphanenin, büyük, zengin ve teknolojik imkanlarla donatılmış olacağını ifade ederek, "Havuz, spor alanları, eğitici oyun yerleri bulunacak. İsteyen kağıt kokusunu içine çekerek kitabını salonlarında okuyacak, isteyen dijital ortamda oluşturulmuş kitapları ekranlardan takip edecek" dedi.

-1 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULUNDAN SARAOĞLU'NA ZİYARET

(FOTOĞRAFLI)

1 Eylül İlköğretim Okulunun idarecileri, eğitime verdiği katkılarda dolayı Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nu ziyaret ederek, teşekkür etti.

Okul Müdürü Cengiz Altıntaş, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Akçadurak, Rehber Öğretmen Murat Turhal ve ilçede yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrencilerden oluşan heyet, Saraoğlu'nu makamında ziyaret ederek çiçek ve resim tablosu hediye etti.

Altıntaş, okulu güzelleştirmek, öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını artırmak amacıyla "Bazen her şey sararıp solar biz her zaman rengarenk" sloganıyla okul duvarlarına resim çalışması yaptıklarını anımsattı.

Çalışmaya destek veren Saraoğlu'na teşekkür eden Altıntaş, ilçede yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrenciler ve okulun genel başarısı hakkında bilgi verdi.

-MUSTAFA NECİB ALAYELİ CADDESİ'NE KİLİTLİ PARKE TAŞI KAPLAMASI

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, Mustafa Necib Alayeli Caddesi'ne kilitli beton parke taşı kaplanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Demirel ve Mustafa Necib Alayeli caddelerinin kesiştiği alanda başlayan çalışmaların Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar devam edeceği bildirildi.

Çalışmalar kapsamında 2 bin 380 metrekare kilitli beton parke taşı kullanılacağı ifade edilen açıklamada, "Şehir içerisindeki yol, sokak ve caddelerdeki düzenleme çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Yol düzenleme çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlayarak başta Meslek Yüksekokulu ile bu alanda bulunan liselere gelip giden öğrenciler ve Dayınlar Mahallesi sakinlerinin şehir merkezine ulaşımında rahatlama sağlayacağız" denildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gediz'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement