Giresun'dan ' Ekmek İsrafına Hayır' Kampanyası'na Destek - Son Dakika
Yerel

Giresun'dan ' Ekmek İsrafına Hayır' Kampanyası'na Destek

Giresun\'dan \' Ekmek İsrafına Hayır\' Kampanyası\'na Destek

Giresun'un Alucra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizatörlüğünde Alucra Kaymakamlığı ve Toprak Mahsuller Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü işbirliğiyle 'Ekmek İsrafının Önlenmesi, Tam Buğday Ekmeği ve Sağlıklı Beslenme' paneli...

05.12.2013 14:41

Giresun'un Alucra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizatörlüğünde Alucra Kaymakamlığı ve Toprak Mahsuller Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü işbirliğiyle 'Ekmek İsrafının Önlenmesi, Tam Buğday Ekmeği ve Sağlıklı Beslenme' paneli düzenlendi.

İlçe merkezinde kortej eşliğinde pankartlarla beraber başlaya panelde TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer; Afrika ve Güney Asya ülkelerinde küresel ısınma ve doğal afetler sonucu meydana gelen kuraklık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekti. TMO Trabzon Şube Müdür Özer "Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü'nün verilerine göre yılda 842 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Dünyamızda buna karşılık yıllık ekonomik değeri 1 trilyon Amerikan doları olan 1milyar 300 milyon gıda israf edilmektedir. Bu kayıp dünyadaki 4 milyar gıda üretiminin üçte birine denk gelmektedir. Oysaki sadece dörtte biri engellenmesi halinde yani yüzde 25'i engellenmesi halinde dünyamızdaki 842 milyon insanın açlıktan dolayı vermiş olduğu savaşı karşılayabilir. Türkiye'deki verilere bakıldığı zaman günde 6 milyon yılda 2 milyar adet ekmek israf edildiği düşünülürse yıllık ekonomik kaybımız 1 milyar 546 liradır. Un ihracatında dünyada 1. sıraya yükselen ülkemizde ne yazık ki 1 yılda israf edilen ekmeğin değeri 1 yılda ihraç ettiğimiz undan elde ettiğimiz döviz girdisiyle aynı düzeydedir" dedi.

Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ise "Düzenlenen panel ile Alucra ilçesindeki üretici ve tüketicilerimizin tamamının bilinçlenmesini sağlayarak israfın önlenmesinde katkıda bulunmayı planlıyoruz Ayrıca ekmeğin tüm dünyada temel besin maddesi olduğu, toplumumuzda kutsal bir değer ifade ettiği ve sofralarımızın baş tacı olarak kabul edilmektedir. Ancak kendisine atfedilen onca kutsallığa rağmen gerek dünyada gerek ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürününün maalesef ekmek olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bayat ekmekle yapılan tatlı ve yemekler yarışmasında dereceye giren hanımların ödülleri verildi. Ayrıca panele katılanlara keşkek ikramı yapıldı.

Düzenlenen panele Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Yılmaz Demirelli, Savcı Mecit Alemşah Çetin, Hakim Ahmet Akgül, İlçe Emniyet Amiri Cengizhan Alpaslan, Turan Bulutçu Meslek Yüksekokul Müdürü Oktay Orçun Beken, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, İlçe Üniversite ve Lise Öğretmen ve Öğrencileri ile ilçe halkı katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'dan ' Ekmek İsrafına Hayır' Kampanyası'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement