Gkv Özel Okullarında Dolu Dizgin Kariyer Günleri - Son Dakika
Yerel

Gkv Özel Okullarında Dolu Dizgin Kariyer Günleri

Gkv Özel Okullarında Dolu Dizgin Kariyer Günleri

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen kariyer günlerinde bir birinden farklı meslek dallarının önde gelen isimler ağırlandı.

31.05.2016 15:09

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen kariyer günlerinde bir birinden farklı meslek dallarının önde gelen isimler ağırlandı. Kariyer günleri ile öğrenciler, meslekleri yakından tanıdı.

Öğrencilerin meslek seçimlerine yön vermek ve bilmedikleri meslekler hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamak için Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen kariyer günlerinde bir birinden ünlü konuklar ağırlandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Rehberlik Servisi Başkanı İpek Kundak, "Meslek seçimi hayattaki en zor kararlardan birisidir. Bu zorlu süreçte öğrencilerimize yardımcı olabilmek maksadıyla düzenlediğimiz Kariyer Günleri 3 ayrı günde ve 4 oturumla gerçekleştirilmiştir. Mimarlık-Mühendislik günü misafirlerimiz, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mimar Mustafa Akalın ve Endüstri Mühendisi Yaşar Ede, Baro başkanı Bektaş Şahin, avukat Deniz Kütük Duran, Psikolog Nisa Sağlamcı, Doç. Dr. Murat Karahan Diş hekimi Mehmet Göksel, yılın doktoru ödülünü alan Murat Şimşek, fizyoterapist Burak Endamlı ve diyetisyen Ayşe Ceren Akmurat öğrencilerimizle buluşturulmuştur. Alanda çalışan uzman konuşmacılarımız tarafından yapılan sunumlarla, öğrencilerimiz, ilgilendikleri meslek alanlarını birinci ağızdan artı ve eksileriyle dinlemiş, alandaki son gelişmeleri de öğrenerek, mesleğin geleceğine dair gerçekçi fikirler sahibi olmuşlardır. Her meslek tanıtımının ardından yapılan sohbetler ile öğrencilerimiz ilgili mesleğe dair sorularının cevapları topluca edinme fırsatı bulmuşlardır" dedi.

Meslek erbaplarını yakından tanıyan öğrenciler, ileride düşündükleri meslekler hakkında detaylı bilgi edindi. Kariyer günlerinin önemli faydalarını gördüklerini ifade eden öğrenciler tanımadıkları bir çok mesleği de tanıma fırsatı bulduklarını kaydetti. Öğrenciler, meslekler hakkında fikirler edindiklerini kaydederek, GKV Özel Okulları idarecilerine teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv Özel Okullarında Dolu Dizgin Kariyer Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement