Görele'de "Derin Deniz Deşarj Projesi" Faaliyete Geçti - Son Dakika
Yerel

Görele'de "Derin Deniz Deşarj Projesi" Faaliyete Geçti

Görele Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan "Derin Deniz Deşarj Projesi"nin faaliyete geçtiği bildirildi.

05.10.2013 12:53

Görele Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan "Derin Deniz Deşarj Projesi"nin faaliyete geçtiği bildirildi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, yaptığı açıklamada, bin 472 metre mesafede ve 25 metre derinlikteki deniz deşarj çalışmalarının birkaç detay haricinde tamamlandığını söyledi.

Faaliyete geçen sistemle atık suların yaklaşık 1,5 kilometre açıkta deniz dibine bırakılacağını anlatan Melikoğlu, şunları kaydetti:

"İlçenin atık su hattı Kumyalı Mahallesi'ndeki 8 metre yüksekliğindeki keson kuyuda muhafaza edilecek. Atık sular kum tutucular sayesinde keson kuyularda muhafaza edilip, pompalar vasıtasıyla bin 472 metre açığa derin deniz deşarj sistemi sayesinde bırakılacaktır. Böylelikle ilçemizin sahil kıyı şeridi de temiz bir görünüme kavuşmuş olacak. Daha önce şehrimizin hemen hemen her yerinde, yağmur suları ile atık sular tek hatlarda toparlanıp şehrin muhtelif yerlerinden gelişigüzel denize bırakılıyordu. Göreve geldiğimizden bu yana şehrimizde makyaj yerine kalıcı eser ve projelerin peşinde koşturduk. Acil olarak altyapıya yönelerek bu soruna ilk neşteri vurup yağmur suları ile atık su hatlarını birbirinden ayırdık. Yaptığımız çalışmalarla bölgemizde su baskınından etkilenmiyoruz." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'de 'Derin Deniz Deşarj Projesi' Faaliyete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement