Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yılı düzenlenen törenle kutlandı.

13.02.2013 17:46

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda 3 pare top atışıyla ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından da saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, törende yaptığı konuşmada, kurtuluş günlerinin bağımsızlık ve özgürlüğün pekiştiği en güzel günler olduğunu söyledi.

Türk milletinin toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir millet olduğunu dile getiren Melikoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün özgür, ayakları üzerinde duran bir devlete sahip olduysak atalarımızın vermiş olduğu onurlu mücadelenin sayesinde bu günlere geldiğimizi hiç unutmuyoruz. Bizler gönlünde Türkiye sevdası ve vatanperverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, fedakarlıkta bulunan, gerektiğinde canını vermeye hazır olan, yüz binlerce vatan evlatlarından biriyiz."

Konuşmanın ardından tören şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve yöresel kemence dinletisinin ardından sona erdi.

Törene, Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, İlçe Garnizon Komutanı Nursi Çağlak, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Kamil Yılmaz/ Gültekin Yetgin

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement