Hüseyin Yıldırım Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Yıldırım Resim Sergisi Açıldı

Hüseyin Yıldırım Resim Sergisi Açıldı

Gaziantep Sanko Park Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi'nde Ressam Hüseyin Yıldırım, yaptığı resimleri sanatseverlerle buluşturdu.

12.01.2013 12:07  Güncelleme: 12:04

Gaziantep Sanko Park Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi'nde Ressam Hüseyin Yıldırım, bir yıl içerisinde yaptığı resimleri sanatseverlerle buluşturdu.

Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni ressam Hüseyin Yıldırım, bir senelik çalışmasını Sanko Park Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlere sergiledi. Sergiye Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park Müdürü Ufuk Toydemir, GTO Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Doğanay, GTO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve çok sayıda sanatseverler katıldı.

Sanko Park Sanat Galerisi'nde açtığı sergide toplam 33 adet resim sergilediğini belirten, Hüseyin Yıldırım, "Israrla üzerine durduğum bir şey var ki konu hiç bir zaman resmimin merkezinde yer almamıştır. Konu daima ikinci planda kalmıştır. Her zaman rengin büyüsü peşinde koştum" dedi.

Profesyonel olarak 17 yıldır sanat hayatı içerisinde olduğunu belirten ressam Yıldırım, " Açtığım bu sergi üçüncü kişisel sergim. Bir yıllık serginin mutlu sonuna ulaştım diyebilirim. Bir anlamda bir yıllık çalışma oldu.

Ama yıllardır, leke üslubuyla, renk ağırlıklı çalışmalarla doğa soyutları üzerine çalışıyorum. 17 yıldır bu alanda ürünler ortaya koydum. Ama ısrarla üzerine durduğum bir şey var ki konu hiç bir zaman resmimin merkezinde yer almadı. Konu daima ikinci planda kalmıştır. Rengin büyüsü peşinde koştum" şeklinde konuştu.

Serginin açılışında konuşan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise, "Bir ve beraber olduğunuz zaman bulunduğunuz ortamın güzelliği ve kıymeti artıyor. Bulunduğunuz ortama değer veriyorsunuz. İnsanlarla var olan güzellikleri, resimle, müzikle paylaşmak, insanı mutlu ve mesut eder. İnsanın çağdaş ve güzel bir şekilde devam etmesi konusunda bir sanatçının tuvale döktüğü bu güzellikleri, tabloya döktüğü güzellikleri nota ve heykele döktüğü güzellikleri görmek ve alkışlamak ne kadar güzeldir. Dikkat edin çağdaş, gelişmiş bütün ülkeler ve toplumlar sanatı ve bilimi eşdeğer gördükleri için gelişmiş toplumlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderimiz var. Onu takip ettiğimizde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ile beraber öğretmeni, idarecisi, işçisi, sanatçısıyla her kesimi ile beraber bir ve bütün dünyanın en muhteşem en güzel en güzel üreten ülkelerinden bir tanesi olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Sergide Ressam Hüseyin Yıldırım'a, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu Zeugma kitabını hediye ederken, Sanko Park Müdürü Ufuk Toydemir plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Yıldırım Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement