İçme Suyu Şebekelerinde Asbestli Boru Kullanıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

İçme Suyu Şebekelerinde Asbestli Boru Kullanıldığı İddiası

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kentteki içme suyu şebekelerinde asbestli boru kullandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

24.02.2015 16:01

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kentteki içme suyu şebekelerinde asbestli boru kullandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölgesi Şube Başkanı Ali Çelik'in, Adana'da aktif olarak kullanılan içme suyu şebekesinde asbestli boruların varlığından söz ettiği belirtildi.

İçme suyu hizmetlerinde çevre ve insan sağlığını ön planda tutan ASKİ'nin, kaliteli hizmetlerin yürütülmesini sağlama hedefinde olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"6360 Sayılı Kanun ile 10 ilçe merkezi ve bunlara bağlı mahalleler hizmet alanımız içerisine dahil olmuştur. Sonradan merkeze katılan bu yerleşim birimlerinde daha önceden bağlı bulundukları yönetimler tarafından asbestli boru döşemesi yapılmış olup söz konusu boruların döşenmesi ASKİ tarafından gerçekleştirilmemiştir. Hizmet alanımıza sonradan dahil olan yerleşim yerlerindeki asbestli içme suyu şebekelerinin değiştirilmesi için proje çalışmalarına başlanmış olup yakın zamanda birçoğu yatırıma dönüşecek hale gelmiştir. Vatandaşlarımızın bilmesini isteriz ki, kurumumuz tarafından içme suyu şebekelerinde hiçbir şekilde asbestli boru kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır. ASKİ, vatandaşların hayatını zora sokmak için değil, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçme Suyu Şebekelerinde Asbestli Boru Kullanıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement