İdil Biret Ayvalık'ta Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

İdil Biret Ayvalık'ta Sanatseverlerle Buluşacak

İdil Biret Ayvalık\'ta Sanatseverlerle Buluşacak

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA), 30 Ağustosa-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İdil Biret'in öncülüğünde verilen piyano masterclass çalışmaları başladı.

02.09.2013 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA), 30 Ağustosa-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İdil Biret'in öncülüğünde verilen piyano masterclass çalışmaları başladı.

İdil Biret'ten piyano tekniklerini öğrenmek ve müzikalitelerini geliştirmek isteyen, 3'ü erkek toplam 9 öğrenci olmak üzere 12 kursiyer öğrenciyle başlayan piyano kursları Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisine ait Tunçay Barutçuoğlu evinde tüm hızıyla sürüyor. Dünyaca ünlü piyano virtüözümüz İdil Biret'le her gün ders yapma fırsatı bulan 12 öğrencinin, 2013 yılı uzmanlık derslerinde, yorum ve teknik üzerine odaklanılacağı kaydedilirken, İdil Biret ve öğrencilerinin 10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında Ayvalık Belediyesi ile Banvit firmasının sponsorluğunda 6 Eylül gecesinde, Alibey Kültür Merkezinde bir masterclass konseri verecekleri öğrenildi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali, "2007 yılından bu yana Ayvalık'a gelerek akademimizde; ülke genelindeki üniversitelerin Güzel Sanatlar Bölümünde eğitim gören genç yetenek müzisyen adaylarımız usta öğreticimiz İdil Biret tarafından eğitim görmektedir. Bu yılda 12 değerli öğrencimize dünyaca ünlü piyanistimi İdil Biret tarafından masterclass eğitimleri verilmeye başlanılmıştır" diye konuştu.

KONSERE İLGİ YOĞUN

Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde 6 Eylül'de İdil Biret ve öğrencilerinin vereceği konsere sanatseverlerin daha şimdiden yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, söz konusu konserde klasik müzikseverlerin kulağının pasının silinmesinin hedeflendiği kaydediliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İdil Biret Ayvalık'ta Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement