"İmkansız Galeri" Kara'da Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

"İmkansız Galeri" Kara'da Sanatseverlerle Buluştu

"İmkansız Galeri" Kara\'da Sanatseverlerle Buluştu

Galeri yönetimlerini ve sergi mekanlarını eleştiren "İmkansız Galeri" sergisi Çankaya Belediyesi Galeri Kara'da Ankaralıların beğenisine sunuldu.

22.01.2012 11:48

Galeri yönetimlerini ve sergi mekanlarını eleştiren "İmkansız Galeri" sergisi Çankaya Belediyesi Galeri Kara'da Ankaralıların beğenisine sunuldu.

Sanatçı Sultan Burcu Demir, Meltem Durna, Engin Esen, Aslı Işıksal, Ayşenur İpek, Nilay Kalınbayrak, Ahmet Kavas, Tuba Merdeşe, Engin Sarı ve Seniha Ünay'ca oluşturulan "Gerçek Kötüler" adlı inisiyatif, alışılagelmiş kuralların dışına çıkan bir sergi hazırlayıp sanat dünyasına bir açılım sundular.

Çankaya Belediyesi'nin Galeri Kara'da sıradışı bir sergiye daha evsahipliği yaptığını ifade eden Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, genç sanatçılara teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

"KISITLAYAN GALERİ MEKANLARINA KARŞI ORTAK DURUŞ"

Galerilerin yapıta ve sanatçıya getirdiği kısıtlamalara karşıalternatif bir sergi modeli oluşturmayı hedefleyen inisiyatif, "İmkansız Galeri" başlığının seçilmesindeki en önemli etkenin galeri yönetimi ve galerinin, yapıt üzerindeki egemenliği olduğunu söylüyor.

Sanatçıların sergileme aşamasında yaşadıkları olumsuzluklardan yola çıkan "Gerçek Kötüler", söz konusu egemenliğe karşı durarak, mekanın yapıt üzerindeki hakimiyetini eleştirel bir tavırla gündeme getirmek ve böylece yenilikçi çözüm önerileri sunarak bir dönüşüm başlatabilmeyi amaçlıyor.

Galeri Kara'ya kapanarak günlerce sergi hazırlığını sürdüren sanatçılar mekan kullanımına getirdikleri çözümlerle dikkat çekici eserler ortaya koydular. Bir başkaldırı niteliği taşıyan sergi, Mithatpaşa Caddesi No: 48'de, 7 Şubat 2012 tarihine dek görülebilir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'İmkansız Galeri' Kara'da Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement