İp, İzmir'de Kendi Adayıyla Yarışacak - Son Dakika
Yerel

İp, İzmir'de Kendi Adayıyla Yarışacak

İzmir'de önceki yerel seçimlerde aday göstermeyerek CHP'yi destekleyen İşçi Partisi, 30 Mart'taki seçimlerde kendi adaylarını çıkaracak İP Genel Başkan Yardımcısı Şen: "İzmir ne kentimize 'gavur' diyen Tayyip Erdoğan'ın sağ koluna ne de millete 'yalaka' diyen Aziz Kocaoğlu'na muhtaç değildir"

12.01.2014 13:25

İşçi Partisi (İP), 2009 yılında yapılan yerel seçimlerin aksine 30 Mart'taki yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışacak.

İP İzmir İl Başkanlığı tarafından "Yerel Yönetimlerden Milli Hükümete" sloganıyla düzenlenen yöneticiler toplantısı, Bayraklı Belediyesi Havuzlu Düğün Salonu'nda yapıldı.

İP Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, toplantı öncesinde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin bir "milli hükümete" ihtiyaç duyduğunu ve bu inançla yerel seçimler öncesinde CHP'ye bunun için bir iktidar projesi önerdiklerini ifade etti.

Hedefe ulaşılması için İP, CHP ve milliyetçi tabanın güçbirliği yapması gerektiğini belirttiklerini, ancak CHP yönetimin bu işbirliği çağrılarını reddettiğini dile getiren Şen, İşçi Partisi olarak yerel seçimlerde İzmirli seçmenleri seçeneksiz bırakmayacaklarını söyledi.

Şen, 30 Mart'ta yapılacak seçimlere İzmir büyükşehir ve ilçe belediyeleri için kendi adaylarıyla gireceklerini kaydederek, "İzmir ne kentimize 'gavur diyen Tayyip Erdoğan'ın sağ koluna ne de millete 'yalaka' diyen Aziz Kocaoğlu'na muhtaç değildir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının, İzmir'in yakından tanıdığı ve kente önemli hizmetler vermiş bir isim olacağını ifade eden Şen, bu ismin en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Şen, ilçe belediye başkan adaylarını 18 Ocak'tan itibaren açıklamaya başlayacaklarını belirterek, "İzmir'e yakışacak, İzmir'i güzeleştirecek ve İzmir'in temsil ettiği değerlere uygun adaylarımızla geliyoruz" dedi.

İşçi Partisi, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday çıkarmayarak, CHP'ye destek vereceğini ilan etmişti.

Bu arada, toplantıda, İşçi Partisi'nin ilçe belediye başkan aday adayları da tanıtıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İp, İzmir'de Kendi Adayıyla Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement