İşkur Çorum İl Müdürlüğü Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

İşkur Çorum İl Müdürlüğü Faaliyetleri

AK Parti Çorum Milletvekili Uslu: "Türkiye İş Kurumumuz; katkılarımızla Çorum'un büyük oranda faydalandığı toplum yararına çalışma programlarının yanında işveren ve çalışanı buluşturmaya devam ediyor"

02.11.2014 13:07

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu,  "Türkiye İş Kurumumuz; katkılarımızla Çorum'un büyük oranda faydalandığı toplum yararına çalışma programlarının yanında işveren ve çalışanı buluşturmaya devam ediyor" dedi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR'un istihdama katkıda bulunma çalışmalarının 2014 yılında da hızla devam ettiğini belirtti.

İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü'nün 2014 yılı Eylül ayı sonuna kadar bin 425 iş yerini ziyaret ederek eleman ihtiyacına yönelik tespit çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Uslu, ziyaretler sonucunda 6 bin 179 işçi açığı tespitinin gerçekleştirildiğini ve toplum yararına çalışma programı hariç 3 bin 216 kişinin bu açık işlere yerleştirildiğini bildirdi.

TÜİK verilerine göre Çorum'da yüzde 5.9 olarak belirlenen işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında bulunduğuna dikkati çeken Uslu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye İş Kurumumuz; katkılarımızla Çorum'un büyük oranda faydalandığı toplum yararına çalışma programlarının yanında işveren ve çalışanı buluşturmaya devam ediyor. İlimizdeki yüzde 5.9'luk işsizlik oranı Türkiye ortalamasının çok altındadır.  Buna rağmen İŞKUR, işverenler tarafından talep edilen açık işlerin ancak yarısını karşılayabilmektedir. İŞKUR kayıtlarına bakıldığında büro hizmetlerinde çalışmak için 5 bin 567 kişi, hizmet ve satış işleri için iş arayanların sayısı 5 bin 625 kişi, nitelik gerektirmeyen vasıfsız işlerde iş arayanların ise 16 bin 575 kişi olduğu görülmektedir."

Gençlerin iş hayatına atılması için mesleki eğitim veren okullara yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Uslu, "Hükumetimiz mesleki eğitimin gelişmesi için tüm imkanları seferber etmektedir. Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılması, mesleki yeterlilik kurumunun kurulması gibi çalışmalar, mesleki eğitim ve öğretimde atılan önemli adımlardandır. İstihdam edilmek isteyen vatandaşlarımız önce mesleki niteliklerini artırarak arkasından da İŞKUR aracılığıyla işe yerleşmeleri çok daha kolay ve mümkün olacağı veriler ışığında açıkça görülmektedir" ifadelerini kullandı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşkur Çorum İl Müdürlüğü Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement