İstanbul'da Konya ve Kop Bölgesi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da Konya ve Kop Bölgesi Anlatıldı

İstanbul Konyalılar Vakfı ve Konyalılar Derneği'nin, Konya Valiliği işbirliğiyle organize ettiği "Geleneksel Konya Toplantıları"nın şubat ayı buluşması İstanbul'da gerçekleştirildi.

25.02.2014 15:03

İstanbul Konyalılar Vakfı ve Konyalılar Derneği'nin, Konya Valiliği işbirliğiyle organize ettiği "Geleneksel Konya Toplantıları"nın şubat ayı buluşması İstanbul'da gerçekleştirildi.

Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, vakıf ve derneğin birlikte güzel işler yaptıklarını, Konya'nın tanıtımı için çalıştıklarını söyledi.

Konya Valisi Muammer Erol da Konya ve çevre illerinin kalkınmasında kamunun rolü ve özel sektöre sağlanacak destekler ile yatırım stratejilerinin konuşulmasını sağlamak amacıyla böyle bir toplantının düzenlendiğini belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise Türkiye'nin yatırımda ve geleceğinde en cazip bölgenin KOP bölgesi olacağını belirtti.

Konya ve KOP bölgesi için yeni şeyler söylemek gerektiğini vurgulayan Babaoğlu, şunları kaydetti:

"KOP bölgesi, stratejik konumuyla tarımın yanında, enerji, ulaştırma, lojistik ve veri merkezi yatırımlarıyla Türkiye'nin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Denizlere ve kıtalara hızlı ve ucuz ulaşan, enerji üretim güvenliği olan stratejik bir bölge doğuyor. Bunu son yıllarda bölgeye gelen dünya ve Türkiye devlerinin ayak izlerinde görebiliyoruz. Başta KOP bölgesinden iş adamlarımız olmak üzere, bütün yatırımcıları bölgemize davet ediyorum."

Toplantıya, eski bakanlardan Ali Talip Özdemir, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Konyalı mülki idare amirleri, KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı, çok sayıda dernek temsilcisi ve iş adamları katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'da Konya ve Kop Bölgesi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement