İzmir Beklemede, Ödemiş Başardı! - Son Dakika
Yerel

İzmir Beklemede, Ödemiş Başardı!

İzmir Beklemede, Ödemiş Başardı!

Ödemiş Belediyesi, Entegre Katı Atık Yönetimi ve Biyogaz Tesisleri projesinin yapımı için Biosun Ödemiş Firması'yla sözleşme imzaladı.
Türkiye'nin en kapsamlı çevre projesini gerçekleştirecek olan Ödemiş Belediyesi, çöplerin ayrıştırılarak 2...

20.11.2013 18:25

Ödemiş Belediyesi, Entegre Katı Atık Yönetimi ve Biyogaz Tesisleri projesinin yapımı için Biosun Ödemiş Firması'yla sözleşme imzaladı.

Türkiye'nin en kapsamlı çevre projesini gerçekleştirecek olan Ödemiş Belediyesi, çöplerin ayrıştırılarak 2 MW gücünde elektrik enerjisi elde edeceği Entegre Katı Atık Yönetimi ve Biyogaz Tesisleri'nin yapımı için yüklenici firma Biosun Ödemiş ile sözleşme imzaladı.

Çevre projelerine büyük özen gösteren Ödemiş Belediyesi üç yıldır yaptığı araştırmalar ve çalışmalar sonucunda imtiyaz usulü ile ihalesini yaptığı projeyi, İçişleri Bakanlığı'nın onaylamasından sonra yüklenici firma ile imzalar atıldı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile firma yetkilisi Hakan Altan arasında imzalanan sözleşme ile Ödemiş yakında vahşi çöp depolamasından kurtulacak.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin; "Çevre ve çevre teknolojileri açısından Avrupa düzeyinde bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projeyi dışarıdan hiçbir teknik destek almadan belediyemiz personeliyle hazırladık. Ödemiş ve çevresi için çok önemli bir çevre projesi. Bu proje, Ödemiş Belediyesi çalışanlarının başarısıdır" dedi.

Biosun Ödemiş firması yetkilisi Hakan Alkan ise tesislerin en kısa sürede yapılarak hizmete sunulacağını belirtti. Ödemiş Atıksu Arıtma Tesisleri'nin güneyinde 50 bin metrekare alanda kurulacak Entegre Katı Atık Yönetimi ve Biyogaz Tesisleri'nin temel atma töreni Aralık ayı içinde gerçekleştirilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Beklemede, Ödemiş Başardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement