Keçiören Belediyesi Hem Doğayı Hem de Sokak Hayvanlarını Koruyor - Son Dakika
Yerel

Keçiören Belediyesi Hem Doğayı Hem de Sokak Hayvanlarını Koruyor

Keçiören Belediyesi Hem Doğayı Hem de Sokak Hayvanlarını Koruyor

Keçiören Belediyesi, hem sokak hayvanlarını korumak ve hem de caddelere atılarak kirlilik oluşturan pet şişeleri geri dönüşümde kullanmak için harekete geçti.

09.04.2015 12:36

Keçiören Belediyesi, hem sokak hayvanlarını korumak ve hem de caddelere atılarak kirlilik oluşturan pet şişeleri geri dönüşümde kullanmak için harekete geçti.

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün başlattığı "Hem doğayı koru hem de sokak hayvanlarını" projesi kapsamında ilçeye yerleştirilen makinalar sayesinde sokak hayvanları aç kalmayacak, pet şişeler de görüntü kirliliği oluşturmayacak. Atık pet şişe ile çalışan makinalarla doğada kaybolmayan plastikler değerlendirilerek, başka bir canlının hayatta kalmasına destek olunacak.

PET ŞİŞENİ MAKİNAYA AT, KURTAR BİR HAYAT

Özellikle yaz döneminin yaklaşmasıyla içecek su bulamayan sokak hayvanlarına umut olacak makinenin çalışma sistemi ise şöyle; pet şişe girişi bölümünden pet şişe atıldıktan sonra alt bölümlerdeki yemlik ve suluk bölümlerine otomatik olarak bir hayvanın besleneceği oranda su ve yem iniyor. Böylece sokakta yaşayarak susuzluk ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanların beslenmesine yardımcı olunuyor.

Projenin bir faydası da pet şişelerin atıl duruma düşmesinin önüne geçilmesi ve geri dönüşümde değerlendirilmesi.

GERİ DÖNÜŞÜMLE SOKAK HAYVANLARINI BESLE

Ankara'da ilk olan proje ile ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi; "Keçiören Belediyesi çevre konusundaki öncülüğünü sürdürüyor. Çevre Çiçekleri hareketimiz ile Türkiye'nin en büyük çevre seferberliğini başlattık ve bu projeye yardımcı olacak birçok projeyi de hayata geçirdik. Sokak hayvanlarının açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalması ile pet şişelerin çevre kirliliği oluşturması gerçeğini "Hem doğayı koru hem de sokak hayvanlarını" projesinde birleştirdik. Bu sayede tüm canlıların Keçiören'de değerli olduğunu ve geri dönüşümle çevre kirliliğinin önüne geçileceğini bir kez daha gösterdik." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Belediyesi Hem Doğayı Hem de Sokak Hayvanlarını Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement