Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, hindi yetiştiriciliği kurslarının sürdüğünü bildirdi.

09.04.2015 13:38

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, hindi yetiştiriciliği kurslarının sürdüğünü bildirdi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in talimatı ile Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Kofçaz ilçesi ve Kapaklı köyünde açılan hindi yetiştiriciliği kurslarının devam ettiğini söyledi.

Köyden göçün önlenmesi amacıyla Vali Civelek'in kurslara büyük önem verdiğini belirten Aksoy, açılan kurslarda 39 kişinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Kursların 424 saat sürdüğünü ifade eden Aksoy, yıl içinde birçok köy ve beldelerde hindi yetiştiriciliği kursları açmayı planladıklarını vurguladı.

Aksoy, kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödenerek, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primlerinin de yatırıldığını sözlerine ekledi.

"Minik Eller Üşümesin" projesi

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nce yürütülen "Minik Eller Üşümesin" projesi kapsamında Kırklareli'nde öğrencilere kıyafet yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında köy ve beldelerde ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık kıyafet yardımı yapıldığını söyledi.

Ayakkabı, mont, kazak bulunan paketlerin ihtiyaç sahibi 250 öğrenciye gönderildiğini ifade eden Altıntel, kızılay olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını vurguladı.

Kıyafet yardımlarının yıl boyu süreceğini  belirten Altıntel, "İstanbul şubemizin "Minik Eller Üşümesin" projesi kapsamında İnece, Üsküp, Kavaklı beldesi, Dereköy, Kayalı, Yoğuntaş, Değirmencik, Erikler köyleri ile kent merkezinde iki okuldaki ihtiyaç sahibi 250 öğrencilerimize kışlık kıyafet yardımı yapıldı. İçinde ayakkabı, mont, kazak bulunan paketler okullara öğrenciler adına gönderildi. Yapılan yardımdan dolayı İstanbul şubemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hava sıcaklıkları yükselecek

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner, hava sıcaklıklarının yükseleceğini bildirdi.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarından itibaren sıcaklıkların 5 derece yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Nisan ayı uzun yıllar ortalamasına göre hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olduğunu belirten Güner, kentte en yüksek sıcaklığın 12 derece ölçüldüğünü ifade etti.

Yarın en yüksek sıcaklığın 17 dereceye kadar çıkacağını ön gördüklerini anlatan Güner, hava tahminlerine göre sıcaklık yükselişinin hafta sonuna kadar süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement