Kitaba Dair Tüm Renkler Sivas'ta Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Kitaba Dair Tüm Renkler Sivas'ta Buluşuyor

Kitaba Dair Tüm Renkler Sivas\'ta Buluşuyor

Sivas Kongresi'nin 94'üncü yıldönümü programı içerisinde "4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri" kapsamında düzenlenecek olan 2.Kitap Günleri çalışmaları devam ediyor.30 Ağustos-05 Eylül 2013 tarihleri arasında açık hava müzesi görünümündeki...

14.08.2013 17:07

Sivas Kongresi'nin 94'üncü yıldönümü programı içerisinde "4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri" kapsamında düzenlenecek olan 2. Kitap Günleri çalışmaları devam ediyor.

30 Ağustos-05 Eylül 2013 tarihleri arasında açık hava müzesi görünümündeki Tarihi Kent Meydanı'nda düzenlenecek olan etkinlik ile tarih, kültür ve bilginin buluşması hedefleniyor. Program kapsamında, kitap, yazı ve fikirleriyle ülkemize önemli katkıları bulunan yazar, şair ve akademisyenler imza günü ile söyleşiler gerçekleştirecek.

7 gün sürecek olan etkinliğe 217 yayın 90 yayınevi evi ile 30 yazar katılacak. Bu yılki etkinliğin konukları arasında Banu Avar, Nurullah Genç, Sinan Yağmur, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Mustafa Armağan, Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, Feyzullah Budak, Hayati İnanç, Tarık Uslu, Prof.Dr. Meltem Caniklioğlu, Sinan Meydan, Mehmet Niyazi, Uğur Arslan, Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Hasan Köni, Kahraman Tazeoğlu, Prof. Dr Ümit Özdağ, Prof. Dr. Selçuk Düzgün, Prof. Dr. Erhan Arıklı, Arslan Bulut, Prof. Dr. Edibe Sözen, Fatma Pekşen, Kadir Üredi, Prof. Dr. Şeref Boyraz, Yrd. Doç Dr. Berat Demirci, Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları, A. Necip Günaydın, Salih Şahin gibi isimler yer alacak.

Etkinliğin Sivas ve ülke genelinde tanıtımının yapılması amacıyla bazı illere ve ilçelere de afiş, pankart, davetiye ve tanıtım filmi gönderilerek kitap günlerine geniş bir katılımın sağlanması hedefleniyor. İldeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine de görsel materyallerden gönderen çalışma ofisi ayrıca Sivas'ın en işlek cadde esnaflarına da tanıtım materyallerinden dağıtmaya başladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili son durumu değerlendiren Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, "Cumhuriyet tarihimiz açısından son derece önem taşıyan Sivas Kongresi, ilimizde her yıl Valiliğimizin koordinesinde büyük bir coşku ile kutlanmakta olup, gerçekleştirilen etkinliklerle o günün anlamı ve heyecanı tekrar yaşanmaktadır. Bu yıl da program içerisinde yer alan 'Sivas 2. Kitap Günleri' etkinliğe ayrı bir renk katacaktır. Tüm hazırlıkların eksiksiz yerine getirilmesi, davet edilen yazar, şair ve akademisyenler ile stant ve yayınevi görevlilerinin misafir edilmesi, etkinliğin yapılacağı alanın planlaması ve eksiklerinin giderilmesi noktasında gereken her türlü çalışma titizlikle yapılmaktadır." dedi.

Toplantının ardından yayınevi stantlarının kurulacağı ve söyleşilerin yapılacağı alanlarda incelemelerde bulunuldu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitaba Dair Tüm Renkler Sivas'ta Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement