Kocaeli: Kocaeli'de Yerel Yönetimler - Son Dakika
Yerel

Kocaeli: Kocaeli'de Yerel Yönetimler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İşletmeye Aldığı 8 Arıtma Tesisiyle Bir Yandan Körfez'i Temizlerken, Bir Yandan da Atıklarıyla Denizi Kirleten Gemileri Takibe Alarak Ceza Kesiyor.

10.10.2006 15:13

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işletmeye aldığı 8 arıtma tesisiyle bir yandan Körfez'i temizlerken, bir yandan da atıklarıyla denizi kirleten gemileri takibe alarak ceza kesiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı 14 metrelik devriye botuyla İzmit Körfezi'nde yaptığı denetimlerde, son 3 ayda 49 gemiye ceza kesti. 24 saat boyunca görev yapan devriye botunun, yerli ve yabancı bandıralı gemilerin yanı sıra körfezdeki 36 limanı da sürekli olarak denetlediği ve bu denetimler sonucunda atıklarını denize bırakan gemilere toplam 853 bin 400 YTL ceza kesildiği bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, cezaların 602 bin YTL'sini tahsil ettiklerini belirterek, ceza kesilen gemiler arasında Türk bandıralıların yanı sıra Rus, Kore, Hong Kong, Kamboçya, Panama, Romanya, Liberya, Malta, Belize, Singapur, Hollanda, Bahama ve Monrovia bandıralı gemilerin de bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli: Kocaeli'de Yerel Yönetimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement