Konya Sanayi Sektörü Yatırım Kılavuzu Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Konya Sanayi Sektörü Yatırım Kılavuzu Tanıtım Toplantısı

MEVKA Genel Sekreteri Akman: "Kılavuz, Konya'nın sanayi alanındaki potansiyelinin ve sanayi sektörüne sunduğu imkanların, potansiyel yatırımcılar tarafından en etkin biçimde değerlendirilmesi a...

22.10.2013 13:33

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Sanayi Sektörü Yatırım Kılavuzu'nun ilin sanayi alanındaki potansiyelinin ve sanayi sektörüne sunduğu imkanların, potansiyel yatırımcılar tarafından en etkin biçimde değerlendirilmesi amacıyla hazırlandığını söyledi.

Akman, MEVKA tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında hazırlanan kılavuzun, Dedeman Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında, çalışmanın Konya Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nce yürütülen "Konya İli Sanayi Sektörü Yatırım Kılavuzu Projesi" kapsamında hazırlandığını ifade etti.

Kılavuzun, Konya Teknokent tarafından oluşturulan proje ekibi tarafından hazırlandığını belirten Akman, il sınırları içinde sanayi yatırımı yapmayı düşünen potansiyel yatırımcılara bilgiler sunulduğunu dile getirdi.

Hazırlanan kılavuzda, yatırımcılara, Konya'nın güçlü yönleri ve sanayi sektörünün gelişmesi konusunda sunulan fırsatlardan bahsedildiğini anlatan Akman, şunları kaydetti:

"Kılavuz, Konya'nın sanayi alanındaki potansiyelinin ve sanayi sektörüne sunduğu imkanların, potansiyel yatırımcılar tarafından en etkin biçimde değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu yolla bölgeye yeni sanayi yatırımlarının çekilmesi, sanayi üretiminin ve istihdamının artırılması, sanayiden elde edilecek gelirin ve ihracatın artırılması sonucunda, bölgenin ve ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Kılavuzda, ilde yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcılara, arazi tahsis edilebilecek organize sanayi bölgeleri, Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle ilgili bilgiler sunuluyor. Kılavuzda, harita, uydu görüntüsü, grafik, tablo ve şekil gibi çok sayıda görsel anlatım unsuru yer almıştır. Hazırlanmasında ve tanıtılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından, Akman "Sanayi Sektörü'ne Yatırım İçin 10 Neden", MEVKA Yatırım Destekleme Ofisi (YDO) Koordinatörü İsmail Ünver "Rakamlarla Konya", MEVKA YDO Uzmanı Mücahit Yasir Kınalı da "Sanayi Sektörü Yatırım Kılavuzu Takdimi" konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Tanıtımlar, 23 ve 25 Ekim'de gerçekleştirilecek iki ayrı sektörel toplantıyla devam edecek.

Programa Konya Valisi Muammer Erol, Dünya Gazetesi Yazarı Osman Arolat ve Konya'daki sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Sanayi Sektörü Yatırım Kılavuzu Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement