Küre'de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Küre'de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Küre\'de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi tarafından Küre ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

26.08.2015 14:23

Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi tarafından Küre ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kaymakamlık binası önünde gerçekleşen bağışa katılım yüksek oldu.Türk Kızılayı Kan Bağışı Kazanım Personeli ve Dr. Ahmet San konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz gibi her 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışı kampanyalarımızı gerçekleştiriyoruz. Küre ilçesinde geçen aylarda yapmış olduğumuz kampanyada 85 ünite kan verilmişti, bu kampanyada Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversite ortaklaşa çalışmıştı, şu anda okulların kapalı olması rakamı azaltacak olmasına rağmen, Küre'de her geçen gün katılım artıyor" şeklinde konuştu.

Kan Bağışı Kazanım Personeli Muhammed Mutlu, " Kastamonu'da 19 ilçemizin hepsine uğramaya çalışıyoruz, bu yıl 8 bin ünite beklentimiz var, diğer ilçelerimizden de çok talebimiz mevcut. İlçeler bazında Tosya ilçemiz kan bağışı olarak ilk sırada geliyor bu ilçemizi sırasıyla Taşköprü ve Araç ilçelerimiz takip ediyor" dedi.

Bozkurt, Abana ,İnebolu, Çatalzeytin sahil ilçelerinin tatil bölgesi olmasından dolayı özellikle gurbetçi vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştığını dile getiren Mutlu, "Tabii bunun yanında gidemediğimiz ilçelerimiz de var" diyerek,"Yapamadığımız, Seydiler ve Ağlı ilçelerimiz var bu ilçelerimize de en kısa zamanda gideceğiz,bunun yanında üniversitelerimizden çok iyi kan bağıştı alıyoruz,bu yıl Ağustos ayında ikinci doktorumuzda başladı,İnşallah gelecek yıl çok daha iyi bir şekilde hedef de yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küre'de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement