"Kütahya'da Nohut Tarımı Geliştirilmeli" - Son Dakika
Yerel

"Kütahya'da Nohut Tarımı Geliştirilmeli"

"Kütahya\'da Nohut Tarımı Geliştirilmeli"

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, kentte nohut tarımının daha da geliştirilmesi geretiğini söyledi.

05.07.2013 15:03  Güncelleme: 15:06

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, kentte nohut tarımının daha da geliştirilmesi geretiğini söyledi.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aslanapa ilçesinde Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün katılımıyla düzenlediği tarla günü demonstrasyon çalışmalarında yeni nohut çeşitlerini üreticilere tanıttı.

Tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen ve yeni nohut çeşitlerinin tanıtıldığı Tarla Günü etkinliklerine, Kütahya Vali Vekili Metin Selçuk, Aslanapa Kaymakamı Mustafa Güngör, Belediye Başkanı Asaf Akar, Şube Müdürleri, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilileri, çiftçi kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kurt, "Nohut tarımında yaşanan en önemli sorun standart olmayan yerli çeşitlerle üretimin yapılıyor olmasıdır. İlimizde yetiştirilen kırmızı leblebilik nohut kısa boylu, antraknoz hastalığına hassas ve verim potansiyeli düşüktür. Hasat elle yolmak suretiyle yapıldığından işçilik maliyetleri de çok yükselmektedir. Bu sıkıntıları aşmak çiftçilerimize yeni sertifikalı çeşitleri tanıtmak için Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen leblebilik Hisar ve yerli çeşit ile yemeklik Yaşa, Azkan ve Çakır nohut çeşitlerinden 2'şer dekar demonstrasyon kurulmuştur" dedi.

Düzenlenen tarla günü etkinliklerinde çiftçilere ve üreticilere üzerinde çalışmalar yapılan nohut çeşitlerinin bulunduğu parseller gezdirilerek, yeni nohut çeşitlerinin özellikleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konu sorumlusu ziraat mühendisi Coşkun Güler ile Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ziraat mühendisi Oğuzhan Ulucan tarafından anlatılması ve katılımcı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kütahya'da Nohut Tarımı Geliştirilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement