Lice'deki Heykel Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Lice'deki Heykel Gerginliği

Lice\'deki Heykel Gerginliği

Edirne Belediye Başkanı, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir eşkıyanın heykelinin yapılıp dikilmesine müsaade ediyorsa, bunun hiçbir gerekçesi olamaz." dedi.

19.08.2014 18:23  Güncelleme: 18:51

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir eşkıyanın, bir teröristin heykelinin yapılıp dikilmesine müsaade ediyorsa bunun hiçbir gerekçesi olamaz" dedi.

Gürkan, gazetecilerin Lice'deki heykel gerginliğine ilişkin sorusu üzerine, Misakımilli ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Lice'deki heykelin dikilmesinin utanılması gereken bir şey olduğunu savundu. Bir heykelin kolay yapılmadığını ve dikilmediğini ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir eşkıyanın, bir teröristin heykelinin yapılıp dikilmesine, gözleri önünde, müsaade ediyorsa bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Bu ülkeyi yönetenlerin, kim olursa olsun, ister silahlı kuvvetler, ister hükümet, kimse. Bence utanması gerekir. Bu halkın yüzüne bakamaması gerekir."

Gürkan, konuyla ilgili açıklama yapıldığında, "Siz annelerin ağlamasına devam mı etmesini istiyorsunuz ya da barışa karşı mısınız" denildiğini öne sürdü.

Aklı başında olan hiç kimsenin barışa karşı olamayacağını dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

"Hiç kimse annelerin göz yaşlarını akmasını istemez ama bu bir devletin, bir avuç eşkıyaya teslim olması demek değildir. Bunlar ikisi farklı şeyler. Bu ülkede herkes barış istiyor. Herkes kan dökülmemesini istiyor. Herkes hiçbir anne gözyaşı dökmesin istiyor. Hiçbir baba gözyaşı dökmesin istiyor ama diğer taraftan şehitlerin canlarıyla vatan yaptıkları bu toprak parçasını korumak için gerekirse bu ülkedeki her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı, Türk milletinin her ferdi bugün de hiç düşünmeden gözünü kırpmadan canını verir. Bu ikisinin sınırlarını iyi bir şekilde çizmek gerekir. Çözüm süreci adı altında düne kadar bu ülkeyi hunharca bölmeye çalışanlar, hala bölmeye çalışanlar, gencecik çocukları gözünü kırpmadan  öldürenlerin heykelleri dikilecekse ben gerisini söylemek istemiyorum."

"Herkes yasalara uymalı"

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar ise bu ülkede yaşayan herkesin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve kanunlarına uymak mecburiyetinde olduğunu vurguladı.

Edirne'de yasalar nasıl uygulanıyorsa Lice'de de aynı şekilde uygulanması gerektiğini ifade eden Vardar, "Biz bireysel olarak bir şey yapacak değiliz fakat üzgünüz" dedi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Çiftçi de şehitlik ve gaziliğin ulvi makamlar olduğunu belirtti.

Şehitlik ve gaziliğin kimlere verileceğinin açık ve net olduğuna dikkati çeken Çiftçi, "Şehit olanların rahmani olması gerekir. Bunu özellikle söylüyorum. Rahmaniler şehit olur, şeytaniler asla şehit olamaz. Bu memleketin, bu cumhuriyetin, bu devletin hakkında şeytanca düşünenler şehitlik makamına, mertebesine erişemezler" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'deki Heykel Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement